Τουλάχιστον 6 νεκροί από τη σφοδρή χιονοθύελλα «Έμπονι» στις ΗΠΑ

Κόσμος
Τουλάχιστον 6 νεκροί από τη σφοδρή χιονοθύελλα «Έμπονι» στις ΗΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βροχές, άνεμοι και πλημμύρες προκαλούν δυστυχήματα και προβλήματα

Θανατηφόρα είναι η χιονοθύελλα «Έμπονι» που πλήττει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και έχει προκαλέσει όχι μόνο ατυχήματα αλλά και θανάτους.

Από τις πλημμύρες, τις χιονοπτώσεις, τους σφοδρούς ανέμους και τις καταρρακτώδεις βροχές σκοτώθηκαν τουλάχιστον 6 άνθρωποι ενώ έχει προκληθεί χάος στις συγκοινωνίες στις κεντρικές και νοτιοδυτικές ΗΠΑ, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Η χιονοθύελλα «Έμπονι» πλήττει τις κεντρικές και νοτιοδυτικές Πολιτείες, ενώ ταυτόχρονα οι νοτιοανατολικές περιοχές απειλούνται από πλημμύρες λόγω των βροχών που θα συνεχίσουν να πέφτουν μέχρι την Δευτέρα.

Σήμερα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των καιρικών φαινομένων, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα έξι. Η Μινεσότα θρηνεί δύο νεκρούς, έναν άνδρα 51 ετών και μια 47χρονη γυναίκα που σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα. άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Στο Τενεσί, μια γυναίκα που έκανε κάμπινγκ μαζί με δύο φίλους της πνίγηκε προσπαθώντας να διασχίσει ένα ρυάκι. Στη Λουιζιάνα, δέντρο καταπλάκωσε ένα τροχόσπιτο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μία γυναίκα ενώ άλλοι δύο νεκροί αναφέρθηκαν στο Κάνσας και τη Βόρεια Ντακότα, επίσης σε τροχαία δυστυχήματα.

Λόγω της χιονόπτωσης έχουν ακυρωθεί περισσότερες από 1.300 πτήσεις ενώ καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες σε τουλάχιστον 12.200 αεροπορικά δρομολόγια, με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος σε πολλά αμερικανικά αεροδρόμια.

«Δεν θέλω να περάσω τρεις ημέρες εγκλωβισμένος στα αεροδρόμια και να χάσω τις διακοπές μου, το ρεβεγιόν...» δήλωσε χαρακτηριστικά ένας επιβάτης σε τηλεοπτικό κανάλι του Τέξας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News