Έκρηξη σε τάνκερ στην Κύπρο - Έπεσαν στη θάλασσα με εγκαύματα

Κόσμος
Έκρηξη σε τάνκερ στην Κύπρο - Έπεσαν στη θάλασσα με εγκαύματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από θαύμα γλίτωσαν την τελευταία στιγμή μέλη του πληρώματος

Αναστάτωση προκάλεσε η έκρηξη σε φορτηγό πλοίο που μεταφέρει υγραέριο, ανοιχτά της Λάρνακας.

Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ αμέσως μετά την έκρηξη εκδηλώθηκε φωτιά ΚΑΙ μέλη του πληρώματος έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν.

Η φωτιά σβήστηκε από τα μέλη του πληρώματος, αλλά το σκάφος προσάραξε σε μικρή απόσταση από το αλιευτικό καταφύγιο και τη ναυτική βάση Ζυγίου, 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Λεμεσού.

Δύο μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με εγκαύματα, ενώ άλλα τρία μέλη- από τα συνολικά 17- μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Λεμεσού, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Μεταξύ των 17 μελών του πληρώματος είναι σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και 7 Έλληνες ναυτικοί, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχει τραυματισθεί κάποιος από αυτούς. Τα άλλα μέλη του πληρώματος του σκάφους, που φέρει την επωνυμία "ATHLOS", είναι 9 Ινδοί και ένας Γεωργιανός.

Σύμφωνα με το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα (ΚΣΕΔ: «Το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε αμέσως το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας- Διάσωσης "ΝΕΑΡΧΟΣ", αποστέλλοντας σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ, της ΕΜΑΚ, ρυμουλκά - πυροσβεστικά της εταιρείας VTS, καθώς και άλλα παραπλέοντα σκάφη με σκοπό καταρχήν τη διάσωση των μελών του πληρώματος, την κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά και την αντιμετώπιση πιθανής διαρροής καυσίμων στη θάλασσα», αναφέρεται σε ανακοίνωση. Επίσης ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας υπερίπτατo της περιοχής για λόγους ασφάλειας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πέντε μέλη του πληρώματος που έπεσαν στη θάλασσα περισυνελέγησαν από σωστικά μέσα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Δεν διευκρινίστηκε αν μεταξύ τους ήταν οι δύο που υπέστησαν εγκαύματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News