Αλλού παλτό & αλλού μαγιό: Εικόνες από τα Χριστούγεννα ανά τον κόσμο

Κόσμος
Αλλού παλτό & αλλού μαγιό: Εικόνες από τα Χριστούγεννα ανά τον κόσμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κατάνυξη συρρέουν οι πιστοί στους ιερούς ναούς, ενώ άλλοι πηγαίνουν στις παραλίες

Τα Χριστούγεννα είναι παντού! Σε κάθε γωνιά του πλανήτη… από τη Βηθλεέμ μέχρι τα Αραβικά Εμιράτα και από τη Νέα Υόρκη έως τη μακρινή Αυστραλία.

Αλλού χιονίζει και το κρύο είναι τσουχτερό. Σε άλλες χώρες του κόσμου βέβαια, οι πολίτες βρίσκονται στις παραλίες και γιορτάζουν με μαγιό τα Χριστούγεννα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι κάτοικοι το ευχαριστούνται με την ψυχή τους είτε πηγαίνοντας με κατάνυξη στην εκκλησία είτε τρώνε και πίνουν έξω.

Το Reuters δημοσιεύει φωτογραφίες από όλο τον κόσμο, εικόνες που αποτυπώνουν το πώς γιορτάζουν οι πιστοί τα Χριστούγεννα σε διάφορες χώρες.

Στο Πακιστάν, για λόγους ασφαλείας, οι χριστιανοί γιόρτασαν στη μεταμεσονύκτια λειτουργία τη γέννηση του Χριστού την ώρα που στο ναό του Καράτσι φρουρούσαν πάνοπλοι αστυνομικοί.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η λειτουργία στο Βατικανό, όπου ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε το εκκλησίασμα να αφήσει στην άκρη τον υλισμό των Χριστουγέννων και να δώσει έμφαση στο πραγματικό μήνυμα της γιορτής περί απλότητας, φιλανθρωπίας και κυρίως αγάπης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News