Ινδία: Γείτονας βίασε 3χρονο κορίτσι - Σε κρίσιμη κατάσταση το παιδί

Κόσμος
Ινδία: Γείτονας βίασε 3χρονο κορίτσι - Σε κρίσιμη κατάσταση το παιδί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανήμερα της 6ης επετείου του ομαδικού βιασμού φοιτήτριας σε λεωφορείο

Ένα 3χρονο κοριτσάκι στην Ινδία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά τον βιασμό της από έναν γείτονα στο Νέο Δελχί, μεταδίδει το BBC στον ιστότοπό του.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε χθες Κυριακή ανήμερα της 6ης επετείου από τον άγριο ομαδικό βιασμό και βασανισμό μιας φοιτήτριας σε λεωφορείο στην ινδική πρωτεύουσα, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη παγκοσμίως. Η νεαρή κοπέλα είχε υποκύψει στη συνέχεια έπειτα από κάποιες μέρες στα βαριά τραύματα που είχε υποστεί.

Το 3χρονο κοριτσάκι βρέθηκε χθες αναίσθητο από την αστυνομία και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση.

Προς το παρόν δεν έχει καταστεί σαφής η κατάσταση της υγείας της ούτε αν θα επιζήσει της επίθεσης που δέχθηκε, την οποία τα τοπικά μέσα ενημέρωσης περιγράφουν ως "κτηνώδη".

Οι γονείς της μικρής, που είναι εργάτες που δουλεύουν με μεροκάματο, έλειπαν όταν σημειώθηκε το περιστατικό. Ο κατηγορούμενος, ένας 40χρονος φρουρός της ασφάλειας που εργαζόταν στο κτίριο στο οποίο ζει το παιδί, φέρεται ότι αποπλάνησε την μικρή δίνοντάς της γλυκά έξω από το σπίτι της. Αυτός συνελήφθη από την αστυνομία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times of India, ντόπιοι βρήκαν τον κατηγορούμενο και του επιτέθηκαν όταν έγινε γνωστό το περιστατικό. Πηγές της αστυνομίας που επικαλείται η εφημερίδα γνωστοποίησαν ότι ο κατηγορούμενος δέχθηκε ιατρική φροντίδα καθώς είχε τραυματιστεί πριν από τη σύλληψή του.

Το περιστατικό αυτό, το οποίο προκάλεσε ένα νέο κύμα οργής και κατακραυγής στην Ινδία, είναι το πιο πρόσφατο μιας σειράς επιθέσεων κατά παιδιών το 2018 στην Ινδία. Τον Απρίλιο είχε προκαλέσει κατακραυγή ο κτηνώδης ομαδικός βιασμός και φόνος ενός 8χρονου κοριτσιού στο Κασμίρ, ενώ τον Ιούνιο εκατοντάδες άνθρωποι είχαν κατέβει στους δρόμους του κρατιδίου Μάντια Πραντές για να διαμαρτυρηθούν για τον βιασμό ενός 7χρονου κοριτσιού.

Σύμφωνα με στοιχεία της ινδικής κυβέρνησης και της UNICEF, τα οποία επικαλείται το BBC, ένα παιδί κάτω των 16 ετών βιάζεται κάθε 155 λεπτά στην Ινδία και ένα παιδί κάτω των 10 ετών κάθε 13 ώρες, ενώ ο αριθμός των βιασμών παιδιών που καταγράφηκαν αυξήθηκε από 8.541 το 2012 σε 19.765 το 2016.

Το 50% των δραστών είναι άνθρωποι που γνωρίζει το παιδί ή "άνθρωποι εμπιστοσύνης ή τροφοί".

Πριν από έξι χρόνια σαν χθες Κυριακή 16 Δεκεμβρίου του 2012 μία νεαρή φοιτήτρια κινησιοθεραπείας βιάστηκε ομαδικά και βασανίστηκε μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί και έπειτα από 13 ημέρες υπέκυψε στα βαριά τραύματά της. Η ωμή επίθεση που δέχθηκε η 23χρονη ενώ επέστρεφε από τον κινηματογράφο μαζί με έναν φίλο της με το λεωφορείο, προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή και συγκίνηση και έγινε αφορμή για μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Ινδία, όπως και την σκλήρυνση της νομοθεσίας για τους βιασμούς.

"Έξι χρόνια μετά το περιστατικό αυτό, τίποτε δεν έχει αλλάξει στο Δελχί και στη χώρα (...) ένα 3χρονο κοριτσάκι από το Δελχί βιάστηκε από έναν 40χρονο. Όταν βρέθηκε είχε ακατάσχετη αιμορραγία", αντέδρασε χθες η Σουάτι Μαλιουάλ, πρόεδρος της Επιτροπής του Νέου Δελχί για τις Γυναίκες, εκφράζοντας την απογοήτευσή της.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News