«Χέρι» στη... ραπ βάζει ο Πούτιν

Κόσμος
«Χέρι» στη... ραπ βάζει ο Πούτιν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρεί ότι το Κρεμλίνο πρέπει να κατευθύνει τη ραπ μουσική  

Ανήσυχος από την αυξανόμενη δημοτικότητα της ραπ στη νεολαία της Ρωσίας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θέλει τους επικεφαλής του τομέα του πολιτισμού να επινοήσουν ένα μέσο ελέγχου και όχι απαγόρευσης της δημοφιλούς μουσικής.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε "αν είναι αδύνατο να τη σταματήσουμε, τότε πρέπει να την καθοδηγήσουμε και να τη κατευθύνουμε". «Το πως θα το κάνουμε αυτό είναι το σημαντικότερο» είπε.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας σημείωσε ότι «η ραπ βασίζεται σε τρεις πυλώνες: το σεξ, τα ναρκωτικά και τη διαμαρτυρία». Ωστόσο, σύμφωνα με το AP, φάνηκε να ανησυχεί ιδιαίτερα για τα ναρκωτικά, θέμα που κυριαρχεί στη ραπ, λέγοντας ότι «πρόκειται για μία πορεία προς τον εκφαυλισμό του έθνους».

Τόνισε μάλιστα ότι «η προπαγάνδα των ναρκωτικών» είναι χειρότερη από τις βωμολοχίες.

Ωστόσο σε συνάντηση με μέλη του προεδρικού συμβουλίου αρμόδια για τον πολιτισμό και τις τέχνες στην Αγία Πετρούπολη το Σάββατο, είπε ότι οι προσπάθειες απαγόρευσης καλλιτεχνών να δίνουν συναυλίες θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα και θα εκτοξεύσει τη δημοτικότητά τους.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας προέβη σε σχόλια για τη μουσική ραπ στον απόηχο της ακύρωσης πολλών συναυλιών και της προσωρινής σύλληψης του διάσημου καλλιτέχνη της ραπ Husky.

Ο Husky, που επικρίνει τις ρωσικές Αρχές στα τραγούδια του, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 ημερών για χουλιγκανισμό επειδή μετά την ακύρωση συναυλίας του στην πόλη Κρασνοντάρ, τραγούδησε για τους οπαδούς του από την οροφή του αυτοκινήτου του.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας αναφέρθηκε και στην ανάγκη ρύθμισης της γλώσσας που χρησιμοποιείται στο συγκεκριμένο μουσικό είδος και τόνισε ότι για τις βωμολοχίες συζήτησε με γλωσσολόγο.

Ο μουσικός παραγωγός και μέλος του συμβουλίου, Ίγκορ Ματβιένκο πρότεινε να συνταχθούν συστάσεις για τους γονείς όσον αφορά τις συναυλίες ραπ.

Πρότεινε επίσης την εισαγωγή κατευθυντήριων γραμμών για τη χρήση των άσεμνων λέξεων και βωμολοχιών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στο διαδίκτυο, αλλά ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα, επειδή τέτοιες λέξεις είναι μέρος της κουλτούρας των Ρώσων.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξήγησε ότι η γλωσσολόγος του επισήμανε ότι οι λέξεις αυτές είναι κομμάτι της ρωσικής γλώσσας και το θέμα είναι πως χρησιμοποιούνται.

Αστειευόμενος ο Ρώσος πρόεδρος παραλλήλισε τις άσεμνες λέξεις με τα μέρη του ανθρώπινου σώματος. «Έχουμε διάφορα μέρη στο σώμα μας, αλλά δεν τα δείχνουμε συνεχώς» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News