Τουρκία: 9 νεκροί και 86 τραυματίες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Κόσμος
Τουρκία: 9 νεκροί και 86 τραυματίες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εννέα νεκροί και 86 τραυματίες, ο νεότερος απολογισμός από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Άγκυρα - Τρεις συλλήψεις

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν 90 τραυματίστηκαν σήμερα στη σύγκρουση ανάμεσα σε μια αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας και ένα μηχανοκίνητο βαγονέτο ελέγχου των σιδηροτροχιών κοντά στην Άγκυρα, στην Τουρκία, όπου τα θανατηφόρα δυστυχήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με έναν Τούρκο αξιωματούχο, ένας Γερμανός βρίσκεται μεταξύ των νεκρών.

Η εισαγγελία εξέδωσε δελτίο Τύπου, το οποίο επικαλέστηκε η εφημερίδα Hürriyet, σύμφωνα με το οποίο 86 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο δυστύχημα, ενώ ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για 47 τραυματίες.

Τρεις υπάλληλοι της εταιρείας σιδηροδρόμων της Τουρκίας (TCDD) συνελήφθησαν, ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι υπεύθυνοι για τη σιδηροδρομική τραγωδία θα λογοδοτήσουν.

Μια γυναίκα που επέβαινε στο τρένο είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ότι η αμαξοστοιχία κινείτο σε χαμηλή ταχύτητα, όταν έγινε η σύγκρουση.

Σύμφωνα με τον Τζαχίτ Τουρχάν, τον υπουργό Μεταφορών της Τουρκίας, το δυστύχημα συνέβη μόλις 6 λεπτά μετά την αναχώρηση του τρένου από τον κεντρικό σταθμό της Άγκυρας, με κατεύθυνση το Ικόνιο, σε μια γραμμή υψηλής ταχύτητας που εγκαινιάστηκε το 2011.

Τον Ιούλιο, 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν εκτροχιάστηκε επιβατική αμαξοστοιχία στη βορειοδυτική Τουρκία.

Το πλέον θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη χώρα συνέβη τον Ιούλιο του 2014, με 41 νεκρούς και 80 τραυματίες, κατά τον εκτροχιασμό ενός τρένου υψηλής ταχύτητας στην επαρχία Σακάρια (Σαγγάριου), στο βορειοδυτικό τμήμα της Τουρκίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News