Στρασβούργο - Αστυνομία για δράστη: «Επικίνδυνο πρόσωπο, μην επέμβετε οι ίδιοι»

Κόσμος
Στρασβούργο - Αστυνομία για δράστη: «Επικίνδυνο πρόσωπο, μην επέμβετε οι ίδιοι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αστυνομία απευθύνει έκκληση για πληροφορίες με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φερόμενου δράστη Σερίφ Σεκάτ

Η γαλλική αστυνομία απηύθυνε σήμερα έκκληση για μάρτυρες με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φερόμενου δράστη της επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, Σερίφ Σεκάτ, που συνεχίζει να διαφεύγει της σύλληψης μετά την επίθεση με τουλάχιστον δύο νεκρούς.

«Επικίνδυνο πρόσωπο, μην επέμβετε οι ίδιοι» προειδοποιεί η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter, περιγράφοντας έναν άνδρα με ύψος 1,80, «κανονικού πάχους», ενώ απευθύνει έκκληση σε κάθε πολίτη που διαθέτει «πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό του» να καλέσουν τις αρχές.

Γεννηθείς στο Στρασβούργο και χαρακτηρισθείς «S» από τις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση, ο 29χρονος άνδρας είχε βαρύ ποινικό μητρώο και 27 καταδίκες.

Αυτή τη στιγμή, 720 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τον αναζητούν.

Σε κώμα ο Ιταλός δημοσιογράφος

Ο Ιταλός 28χρονος δημοσιογράφος Αντόνιο Μεγκαλίτσι, ο οποίος τραυματίσθηκε στη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο, είναι σε κώμα, μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον πατέρα της αρραβωνιαστικιάς του Μεγκαλίτσι, ο δημοσιογράφος έχει τραυματισθεί από σφαίρα στην βάση του κρανίου και οι γιατροί δεν μπορούν να την αφαιρέσουν, λόγω της υψηλότατης επικινδυνότητας της επέμβασης.

«Ο Αντόνιο παλεύει για να μην πεθάνει και όλοι μας προσευχόμαστε να τα καταφέρει», τόνισε ο πατέρας της αρραβωνιαστικιάς του.

Ο Μακρόν αυξάνει τον αριθμό των στρατιωτικών στην επιχείρηση Σαντινέλ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισε να «ενισχύσει την παρουσία των στρατιωτικών» στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης Σαντινέλ, στον απόηχο της επίθεσης στο Στρασβούργο, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 2 ανθρώπους, ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός της χώρας Εντουάρ Φιλίπ.

«Από σήμερα, 500 στρατιωτικοί ήρθαν για να συμπληρώσουν τη στρατιωτική δύναμη» Σαντινέλ και «1300, τις επόμενες ημέρες, θα προστεθούν σε εκείνους που έχουν ήδη αναπτυχθεί» για να εγγυηθούν «την ασφάλεια» των δημοσίων χώρων και των Γάλλων, επισήμανε ο Εντουάρ Φιλίπ, σε μια σύντομη παρέμβαση που έκανε από το υπουργείο Εσωτερικών.

Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, «στόχος είναι να εγγυηθούμε την ασφάλεια των χώρων που υποδέχονται κόσμο» συνέχισε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης, ιδίως «στις χριστουγεννιάτικες αγορές σχεδόν σε κάθε γωνιά της Γαλλίας».

Ο Γάλλος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι «η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης» είναι «απόλυτη» ώστε να «διασφαλίσει ότι αυτό το πρόσωπο θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης…».

Επιστολή αλληλεγγύης Ρ. Δούρου προς την αντιδήμαρχο Στρασβούργου

Την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της προς την πόλη του Στρασβούργου, «του κοινού συμβόλου των ευρωπαϊκών αξιών, της Δημοκρατίας, της Ειρήνης» εξέφρασε, σήμερα, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σε επιστολή της προς την Ναουέλ Ραφίκ - Ελρίμνι, αντιδήμαρχο της πόλης και αντιπρόεδρο της Επιτροπής Τρεχουσών Υποθέσεων του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών.

«Τούτες τις δύσκολες ώρες της δοκιμασίας η περιφέρεια Αττικής βρίσκεται στο πλευρό σας και εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της», τονίζει η περιφερειάρχης προς την αντιδήμαρχο και τον δήμαρχο Στρασβούργου, Ρολάν Ρις.

Τα φώτα του Πύργου του Άιφελ σβηστά ως φόρος τιμής στα θύματα

Ο Πύργος του Άιφελ θα βυθιστεί στο σκοτάδι αργότερα, στις 01.00 της Πέμπτης ώρα Ελλάδας, «ως φόρος τιμής στα θύματα της επίθεσης» που σημειώθηκε στο Στρασβούργο, ανακοίνωσε σήμερα η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό στο Twitter.

Η Σοσιαλίστρια δήμαρχος εξέφρασε επίσης την «αλληλεγγύη της στους συγγενείς των θυμάτων και τους πολίτες του Στρασβούργου», σε αυτό το tweet που ανήρτησε σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News