Θρίλερ στο Στρασβούργο: Έχασαν μέσα από τα χέρια τους τον μακελάρη

Κόσμος
Θρίλερ στο Στρασβούργο: Έχασαν μέσα από τα χέρια τους τον μακελάρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αστακός» το Στρασβούργο - Ψάχνουν και δε βρίσκουν το δράστη που σκότωσε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία από νωρίς το πρωί για να βρει τον 29χρονο δράστη, πραγματοποιώντας επιχείρηση πέριξ του καθεδρικού ναού του Στρασβούργου.

Η επιχείρηση φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με όσα είπε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Ο ένοπλος, ο οποίος σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης έχει τραυματιστεί από τα πυρά αστυνομικών, διαφεύγει και δεν είναι γνωστό αν βρίσκεται ακόμη στη Γαλλία!

Ο υφυπουργός Εσωτερικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να έχει διαφύγει ο μακελάρης. «Δεν αποκλείεται ο δράστης να έχει εγκαταλείψει την περιοχή», δήλωσε ο Λωράν Νουνιέζ, ενώ οι έλεγχοι στα σύνορα της Γαλλίας με τη Γερμανία έχουν ενισχυθεί.

Σύμφωνα με το Reuters, είναι ο 29χρονος Σερίφ Τσεκάτ, γεννημένος στο Στρασβούργο, o οποίος ήταν γνωστός στις αρχές, έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης και το όνομά του βρισκόταν στην λίστα των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας με τα πρόσωπα που συνιστούν απειλή για την δημόσια ασφάλεια.

Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης – Ουρλιαχτά και τρέξιμο

Περίπου 350 άνδρες, ανάμεσά τους 100 μέλη της δικαστικής αστυνομίας, μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και στρατιωτικοί, με την υποστήριξη δύο ελικοπτέρων, καταδιώκουν τον ένοπλο, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ από το Στρασβούργο, όπου μετέβη κατ' εντολή του προέδρου της Δημοκρατίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Τα βίντεο που έχουν δημοσιευτεί, προκαλούν ανατριχίλα, καθώς ακούγονται άνθρωποι να ουρλιάζουν και να τρέχουν για να σωθούν από το μακελάρη που σκότωσε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους.

https://twitter.com/AmirBelhocine/status/1072569691154120704

Το χρονικό της επίθεσης

Το βράδυ της Τρίτης, αρχής γενομένης «από τις 19:50» (20:50 ώρα Ελλάδας), ο ένοπλος άνοιξε πυρ και «έσπειρε τον τρόμο» σε «τρία σημεία» στο Στρασβούργο, είπε ο Καστανέρ, χωρίς να κατονομάσει τον δράστη, διευκρινίζοντας πάντως πως είναι «γνωστός» στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε δώδεκα, από τους οποίους οι έξι βρίσκονται σε απολύτως κρίσιμη κατάσταση, συνέχισε ο Καστανέρ. Λίγη ώρα νωρίτερα, ο δήμαρχος του Στρασβούργου Ρολάντ Ρις είχε κάνει λόγο με ανακοίνωσή του που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο για «τέσσερις νεκρούς και περίπου δέκα τραυματίες». Τον ίδιο απολογισμό είχαν δώσει πηγές προσκείμενες στη γαλλική αστυνομία στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Ανάμεσα στις 20:20 και τις 21:00» (21:20 και 22:00 ώρες Ελλάδας), ο δράστης ενεπλάκη σε ανταλλαγές πυρών με στρατιώτες και αστυνομικούς δύο φορές πριν διαφύγει, σύμφωνα με τον Καστανέρ.

Σε αυτές τις ανταλλαγές πυρών, ο ένοπλος τραυματίστηκε από τις σφαίρες των ανδρών στρατιωτικής περιπόλου που είχε αναπτυχθεί στο Στρασβούργο στο πλαίσιο της επιχείρησης Sentinelle και ήταν επιφορτισμένη με τη φρούρηση της χριστουγεννιάτικης αγοράς, ανέφερε πηγή προσκείμενη στην αστυνομία. Κατά το γαλλικό γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας, ένας στρατιώτης τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι από τον εξοστρακισμό μιας από τις σφαίρες του ενόπλου.

«Ακούσαμε πολλούς πυροβολισμούς (...) κι είδαμε πολύ κόσμο να τρέχει. Κάποιος έπεσε, αλλά δεν ξέρω αν σκόνταψε ή αν είχε τραυματιστεί», αφηγήθηκε αυτόπτης μάρτυρας.

(φωτογραφίες: cnn.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News