Αύξηση των μισθών ανακοίνωσε ο Μακρόν

Κόσμος
Αύξηση των μισθών ανακοίνωσε ο Μακρόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγνώμη ζήτησε από τον λαό ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν καθώς όπως ανέφερε «έπρεπε να κάνω άλλα πράγματα»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε την αύξηση των μισθών κατά 100 ευρώ μηνιαίως, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο, στο πολυαναμενόμενο τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Επίσης χαρακτήρισε "δικαιολογημένη" και "βαθιά" την οργή που εκφράζουν τα "κίτρινα γιλέκα" με τις κινητοποιήσεις τους, τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

Τόνισε ότι γνωρίζει πως κάποιες από τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα "πλήγωσαν" τους ανθρώπους, όμως σημείωσε ότι πιστεύει πως μπορεί να βρεθεί μια διέξοδος από τα τρέχοντα προβλήματα.

Όπως είπε, ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αύξηση των μισθών από τον επόμενο χρόνο.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε απόψε ότι θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή αλλά δεν θα επαναφέρει τον "φόρο πλούτου".

Ο Μακρόν είπε επίσης ότι από τον επόμενο χρόνο θα καταργηθεί το μέτρο της αύξησης στον φόρο κοινωνικών ασφαλίσεων για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν λιγότερα από 2.000 ευρώ μηνιαίως.

Εκτός από την αύξηση των μισθών κατά 100 ευρώ τον μήνα, που όπως είπε δεν θα στοιχίσει τίποτα στην εργοδοσία, κάλεσε εκείνες τις επιχειρήσεις που μπορούν να το κάνουν, να χορηγήσουν στους εργαζομένους τους ένα "επίδομα" στο τέλος του έτους.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η αμοιβή για την υπερωριακή απασχόληση δεν θα υπόκειται σε φόρους από το 2019.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε επίσης ότι σκοπεύει να συναντηθεί με τους δημάρχους όλης της χώρας.

«Θα απαντήσουμε στην οικονομική και κοινωνική επείγουσα κατάσταση με ισχυρά μέτρα, μειώνοντας τους φόρους πιο γρήγορα, διατηρώντας υπό έλεγχο τις δαπάνες μας, όχι όμως κάνοντας αναστροφή», στην ακολουθούμενη πολιτική, τόνισε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News