Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Κασόγκι

Κόσμος
Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Κασόγκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι φέρεται να είπε για τελευταία φορά ο Τζαμάλ Κασόγκι, σύμφωνα με το CNN;

Οι τελευταίες λέξεις που πρόφερε ο Τζαμάλ Κασόγκι, ο σαουδάραβας δημοσιογράφος ο οποίος δολοφονήθηκε τη 2α Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη, ήταν «δεν μπορώ να αναπνεύσω», μετέδωσε την Κυριακή το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο μια πηγή η οποία έχει διαβάσει την απομαγνητοφώνηση της ηχητικής καταγραφής του φόνου του.

Η πηγή αυτή - το CNN δεν την κατονόμασε - δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο πως η απομαγνητοφώνηση καθιστά σαφές ότι ο φόνος του δημοσιογράφου ήταν προμελετημένος και αποκαλύπτει πως ότι κατά τη διάρκειά του έγιναν πολλές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, στις οποίες περιγραφόταν η πορεία της επιχείρησης της εκτέλεσής του μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά το CNN, τούρκοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις γίνονταν με ανώτατους αξιωματούχους στο Ριάντ.

Σύμφωνα με το CNN, η απομαγνητοφώνηση περιέχει περιγραφές της μάταιης προσπάθειας του Κασόγκι να αντισταθεί στους εκτελεστές του, ενώ περιγράφει επίσης τους ήχους του «διαμελισμού του πτώματός του με πριόνι».

Η ηχητική καταγραφή έγινε από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Το CNN αναφέρει πως η πηγή του διάβασε τη μετάφραση της απομαγνητοφώνησης και είναι ενήμερη για τα στοιχεία που έφερε στο φως η έρευνα που διενήργησαν οι τουρκικές αρχές για τον φόνο του δημοσιογράφου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News