Σε κόκκινο συναγερμό η Κορσική λόγω κακοκαιρίας

Κόσμος
Σε κόκκινο συναγερμό η Κορσική λόγω κακοκαιρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυροί άνεμοι και βροχοπτώσεις σφυροκοπούν το νησί

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Γαλλίας εξέδωσε σήμερα προειδοποιητικό σήμα για την επικράτηση «ισχυρών ανέμων» στη νήσο της Κορσικής, που θα πληγεί «από πρωτοφανή καταιγίδα», κατά τη διάρκεια της οποίας οι αρχές συμβουλεύουν τους κατοίκους να μην κυκλοφορούν.

Η ίδια υπηρεσία προβλέπει πως κατά τη διάρκεια τα ημέρας θα σημειωθούν «εκτεταμένες ριπές ανέμου σε όλην την επικράτεια της νήσου, ταχύτητας 130-150 χλμ/ώρα και τοπικά ακόμη πιο δυνατές», με ανώτερη ταχύτητα τα 210 χλμ/ωρα που αναμένεται να πλήξουν «το Καπ Κορς και τα περίχωρά του».

Η υπηρεσία συμβουλεύει τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους κι εξέδωσε οδηγίες για όσους παρά ταύτα χρειασθεί, ή επιλέξουν να εξέλθουν, ενώ ενημέρωσε και τις αρχές για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν κατά τη διάρκεια της ισχύος του κόκκινου συναγερμού στον οποίο έχει τεθεί η Κορσική.

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν να πλήττουν το βόρειο τμήμα της Κορσικής, ενώ κατά τη διάρκεια του πρωϊνού θα επεκταθούν και στην περιφέρεια της Μπαστιά και θα προχωρήσουν κατόπιν και προς τον νότο».

Επιπλέον και στην ηπειρωτική Γαλλία, τέσσερις αλπικές περιφέρειες (Αλπ-Μαριτίμ, Ιζέρ, Σαβοΐα και Άνω Σαβοΐα) έχουν τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό ένεκα της ίδιας καταιγίδας, που θα χαρακτηρίζεται από ραγδαίες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους στα κατώτερα εδάφη και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News