Αλένκα Έρμεντς: Γυναίκα η επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων στη Σλοβενία

Κόσμος
Αλένκα Έρμεντς: Γυναίκα η επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων στη Σλοβενία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την αποτυχία του προκατόχου της, περιμένει η χώρα - μέλος του NATO την αλλαγή

Πρώτη φορά στα χρονικά, για χώρα του NATO, διορίστηκε την Τρίτη για να ηγηθεί των ενόπλων δυνάμεων της Σλοβενίας, μια γυναίκα και συγκεκριμένα η υποστράτηγος Αλένκα Έρμεντς.

Πλέον, η Έρμεντς λοιπόν είναι επικεφαλής του γενικού επιτελείου των σλοβενικών ενόπλων δυνάμεων.

«Ο διορισμός της υποστρατήγου Έρμεντς προτάθηκε βάσει της εμπειρίας της ως διοικητού μονάδων του σλοβενικού στρατού, για τη συμβολή της στη δημιουργία ενός επαγγελματικού στρατού και για την πολιτική και στρατιωτική παιδεία της», αναφέρεται σε κυβερνητική ανακοίνωση όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Η υποστράτηγος Έρμεντς, ηλικίας 55 ετών, θα είναι η μοναδική γυναίκα ανάμεσα στους νυν αρχηγούς των επιτελείων των 29 χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος της Σλοβενίας Μπόρουτ Πάχορ, ο οποίος είναι ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων αυτού του μικρού κράτους των Άλπεων, δήλωσε πως περιμένει από τη νέα αρχηγό να βελτιώσει την κατάσταση του στρατού έπειτα από χρόνια κακών αποτελεσμάτων, που αποδίδονταν κυρίως στην έλλειψη μέσων για την άμυνα.

Ο προκάτοχος της υποστρατήγου Έρμεντς είχε παυθεί τον Φεβρουάριο, μετά την αποτυχία μιας εκ των ταξιαρχιών του στα τεστ ικανότητας του ΝΑΤΟ: η μονάδα αυτή κρίθηκε αρχικά «ανίκανη για μάχη» και στη συνέχεια είχε προκριθεί οριακά με ένα δεύτερο τεστ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News