Κόσμος

Τον Έλβις Πρίσλει τίμησε ο Τραμπ με το Προεδρικό Μετάλλιο

Μετά θάνατον τιμήθηκαν τρία άτομα, ενώ το Μετάλλιο έλαβαν άλλα τέσσερα πρόσωπα εν ζωή

Για την προσφορά του στη χώρα τιμήθηκε μετά θάνατον ο βασιλιάς της Rock ‘n’ Roll Έλβις Πρίσλει από τον πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος απένειμε σε ειδική τελετή στον Λευκό Οίκο, το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας 2018 σε επτά προσωπικότητες.

Στον κατάλογο των βραβευθέντων υπάρχουν τρεις προσωπικότητες που τιμώνται μετά θάνατον: ο Έλβις Πρίσλεϊ, ο παίκτης του μπέιζμπολ Τζορτζ Χέρμαν Ρουθ, γνωστός ως Μπέιμπ Ρουθ, και ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αντονίν Σκαλία, που πέθαναν το 1977, το 1948 και το 2016 αντίστοιχα.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, είναι η δρ Μίριαμ Άντελσον, η σύζυγος του δισεκατομμυριούχου Σέλντον Άντελσον, ενός από τους ισχυρότερους δωρητές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, η οποία χρηματοδοτεί φιλανθρωπικούς σκοπούς, την ιατρική έρευνα, εβραϊκά σχολεία, οργανώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος, προσωπικό και βετεράνους του ισραηλινού στρατού και δράσεις για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Οι άλλοι βραβευθέντες είναι ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Γιούτα 'Οριν Χατς, ο πρώην δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Μινεσότα 'Αλαν Πέιτζ, και ο πρώην παίκτης του αμερικανικού ποδοσφαίρου Ρότζερ Στόμπακ.

Τι είναι το Προεδρικό Μετάλλιο

Το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας αποτελεί την υψηλότερη τιμητική διάκριση που δίδεται σε πολίτες κάθε χρόνο για την σημαντική προσφορά τους στην ασφάλεια, στα εθνικά συμφέροντα, στην ειρήνη στον κόσμο, στην πολιτιστική ακτινοβολία των ΗΠΑ.

Σχόλια