Κόσμος

Φονική πυρκαγιά στην Καλιφόρνια: Αναζητούν 630 αγνοούμενους

Χιλιάδες σπίτια κάηκαν και μία πόλη σβήστηκε από το χάρτη

Πριν από λίγους μήνες, η χώρα μας έζησε μία μεγάλη τραγωδία με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που κόστισε τη ζωή σε 99 συνανθρώπους μας.

Αυτά που παρακολουθούμε, λοιπόν, στην Καλιφόρνια η οποία βιώνει τη φονικότερη πυρκαγιά στην ιστορία της, είναι γεγονότα γνώριμα για πολλούς Έλληνες όμως στο μέγιστο βαθμός τους.

Συγγενείς και επιζώντες στην Καλιφόρνια αναζητούν με αγωνία την τύχη των 630 ανθρώπων που αγνοούνται εδώ και μία εβδομάδα, μετά την πυρκαγιά που έσβησε από τον χάρτη την πόλη Πάρανταϊς

Καθώς σχεδόν 12.000 σπίτια και κτίρια κάηκαν, οι πυροπαθείς εγκαταστάθηκαν σε σκηνές ή στα οχήματά τους, την ώρα που τα κέντρα υποδοχής των εκτοπισμένων έχουν πλημμυρίσει από κόσμο, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Την ίδια ώρα οι ομάδες έρευνας «χτενίζουν» τις πληγείσες περιοχές αναζητώντας σορούς ή οτιδήποτε θα μπορούσε να έχει ίχνη ανθρώπινου DNA.

Ο αριθμός των ανθρώπων, τα ίχνη των οποίων αγνοούνται μετά την πυρκαγιά, παρουσίασε διακυμάνσεις όλη την εβδομάδα με τις αρχές να προειδοποιούν ότι αυτοί οι αριθμοί είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αλλάζουν μέρα με την ημέρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αγνοούμενοι έχουν επιζήσει της καταστροφής και δεν έχουν προς το παρόν ενημερώσει την οικογένειά τους ή τις αρχές ότι είναι καλά.

Σήμερα το πρωί, η πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας (Cal Fire) ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τη φωτιά ανέρχεται σε 63. Η πυρκαγιά Camp Fire έχει τεθεί υπό έλεγχο σε ποσοστό 45%, αν και το μέγεθός της εξαπλώθηκε, στα 570.000 στρέμματα.

Πολλοί από τους αγνοούμενους είναι άνω των 65 ετών.

 

Σχόλια