Ξαναζωντάνεψε ο Μινώταυρος της... Τουλούζης

Κόσμος
Ξαναζωντάνεψε ο Μινώταυρος της... Τουλούζης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μινώταυρος ξαναζωντάνεψε στην Τουλούζη της Γαλλίας. Πώς;

Μα μέσω της “Μηχανής” μιας ομάδας Γάλλων δημιουργών που, όπως αναφέρουν στον ιστότοπό τους, «διαβάζουν την κίνηση ως μια γλώσσα, ως μια πηγή συναισθήματος».

Η “Μηχανή” λοιπόν παρουσίασε στην Τουλούζη την τελευταία δημιουργία της ομάδας, έναν ύψους 14 μέτρων και βάρους 4,6 μέτρων μηχανικό Μινώταυρο, ονόματι “Αστερίωνα”. Το ρομπότ... έκοψε βόλτες στους λαβυρινθώδεις δρόμους της παλιάς πόλης, συνοδεία μιας ύψους σχεδόν 13 μέτρων αράχνης-ρομπότ.

Οι δύο μηχανές παρουσίασαν μια οπερατική ερμηνεία του μύθου της Αριάδνης, της κόρης του Μίνωα που βοήθησε τον Θησέα να κατανικήσει τον Μινώταυρο. Η παραγωγή φέρει το όνομα “Ο Φύλακας του Ναού” και συνοδεύεται από ζωντανή μουσική. Οι κατασκευές των “La Machine” μετατρέπουν τις πόλεις σε ονειρικούς κόσμους.

Έχοντας παρουσιάσει τη δουλειά τους στη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Αργεντινή, τη Χιλή, την Ιαπωνία, την Κίνα και τον Καναδά, επόμενοι σταθμοί των καλλιτεχνών-μηχανικών είναι η Νάντη και το Καλέ στη Γαλλία. Να ευχηθούμε κάποια στιγμή να δούμε τον Μινώταυρο και εδώ..!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News