Πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια: Απανθρακώθηκαν άνθρωποι

Κόσμος
Πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια: Απανθρακώθηκαν άνθρωποι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα videos και οι εικόνες από την μεγάλη πυρκαγιά σοκάρουν

Οι εικόνες που μεταδίδουν Αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης από την πύρινη λαίλαπα στη βόρεια Καλιφόρνια, προκαλούν τρόμο.

Την ίδια ώρα, αξιωματούχος επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες από τη φωτιά, χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται ο αριθμός τους.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τραυματίες και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν νεκροί. Προσπαθούμε αυτή τη στιγμή να μάθουμε περισσότερα» δήλωσε ο Μαρκ Γκιλαρντούτσι, ένας αξιωματούχος του γραφείου αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας.

«Το μέγεθος της καταστροφής που εμείς αντικρίσαμε είναι πραγματικά απίστευτο και ραγίζει καρδιές» υπογράμμισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε και μεταδόθηκε απευθείας στο Facebook.

Εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Τρία μεγάλα πύρινα μέτωπα μαίνονται στην Καλιφόρνια, με τις φλόγες να εξαπλώνονται ραγδαία.

Οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση 75.000 κατοικιών, κοντά στην πόλη Θάουζαντ Όουκς, που παραμένει σε κατάσταση σοκ μετά την ένοπλη επίθεση σε κλαμπ με 12 νεκρούς αυτήν την εβδομάδα.

Η εντολή για την εθελούσια απομάκρυνση των κατοίκων από 75.000 σπίτια εκδόθηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, υπό την απειλή της φωτιάς Γούλσεϊ, που έχει εξαπλωθεί σε περιοχές του Θάουζαντ Όουκς στην κομητεία Βεντούρα, βορειοδυτικά του Λος Άντζελες.

Στο πολιτιστικό κέντρο για εφήβους του Θάουζαντ Όουκς οι αρχές εγκατέστησαν έναν χώρο υποδοχής για τους ανθρώπους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Στους χώρους υποδοχής των πυρόπληκτων οι αρμόδιοι διανέμουν προστατευτικές μάσκες στους πολίτες, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών της κομητείας Βεντούρα.

https://twitter.com/ABC/status/1060681481842974721

Η πυρκαγιά Γούλσεϊ κατακαίει περιοχές και της κομητείας του Λος Άντζελες, όπου εκδόθηκαν επίσης εντολές εκκένωσης για την περιοχή νότια του αυτοκινητόδρομου 101, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία του Λος Άντζελες.

Η φωτιά έχει διασχίσει κάθετα σε αρκετά σημεία τον αυτοκινητόδρομο 101, μεταξύ αυτών στις περιοχές Καλαμπάσας και Αγκούρα Χιλς και κινείται νοτιότερα προς τις ακτές του Μαλιμπού, γνωστοποίησε σε ένα tweet η αρχή Έρευνας και Διάσωσης του Μαλιμπού. Τμήματα του αυτοκινητοδρόμου έκλεισαν στις κομητείες του Λος Άντζελες και της Βεντούρα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης νότια της πόλης Σίμι Βάλεϊ.

Την ίδια ώρα, στην κομητεία Βεντούρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά Χιλ, η οποία έχει ήδη κατακάψει 40.470 στρέμματα γης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News