Ο Τραμπ θα λείπει από το Φόρουμ για την Ειρήνη στη Γαλλία

Κόσμος
Ο Τραμπ θα λείπει από το Φόρουμ για την Ειρήνη στη Γαλλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος όμως θα βρίσκεται στη Γαλλία το Σαββατοκύριακο

Τι κι αν βρεθεί το Σάββατο στη Γαλλία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δε θα παραστεί στο Φόρουμ για την Ειρήνη που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Εμανουέλ Μακρόν.

Αντιθέτως, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σκοπεύει να δώσει το «παρών».

Στο Παρίσι γιορτάζονται τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο ιστορικός Ζιστίν Βες, ένα από τα μέλη της ομάδας που οργανώνει αυτό το φόρουμ, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Τραμπ θα απουσιάσει, σε αντίθεση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν που σκοπεύει να δώσει το «παρών».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, δεκάδες αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένονται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Παρίσι για τους εορτασμούς του ενός αιώνα από την ανακωχή. Το πρωί της Κυριακής είναι προγραμματισμένη μια τελετή στην Αψίδα του Θριάμβου ενώ το απόγευμα πολλοί από τους υψηλούς προσκεκλημένους θα παραστούν στο Φόρουμ του Παρισιού για την Ειρήνη.

«Ο στόχος είναι να πούμε ότι υπάρχουν τόσες πολλές δυνάμεις στο διεθνές σύστημα –κράτη, μη κυβερνητικές οργανώσεις, ιδρύματα, διανοούμενοι, εταιρείες και άλλοι– που εκτιμούν ότι μας χρειάζεται ένας κόσμος με κανόνες, ένας κόσμος ανοιχτός και πολυμερής και ότι αυτός ο κόσμος πρέπει να ανασυνταχθεί και να υπερασπιστεί τον εαυτό του», τόνισε ο Βες.

«Αν αυτοί που δεν αγαπούν την πολυμέρεια δεν έρθουν, δεν είναι και πολύ σοβαρό», πρόσθεσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News