Κόσμος

Η Σακίρα ζητά επενδύσεις στην παιδεία για την Κολομβία

Η τραγουδίστρια έθεσε τους θεμέλιους λίθους για την ανέγερση δύο σχολείων

Την πατρίδα της επισκέφτηκε η διάσημη τραγουδίστρια Σακίρα προκειμένου να ολοκληρώσει την περιοδεία της, αλλά και να θέσει τα θεμέλια για δύο σχολεία που πρόκειται να χτίσει το φιλανθρωπικό της ίδρυμα.

«Η Κολομβία πρέπει να επενδύσει περισσότερο στον τομέα της εκπαίδευσης για να έχει ειρήνη» δήλωσε η Σακίρα.

Η τραγουδίστρια παρέστη σε δύο τελετές εγκαινίων χθες, Παρασκευή, στην Καρταχένα και στη γενέτειρά της Μπαρανκίγια, στις τοποθεσίες όπου θα ανεγερθούν τα σχολεία, στους θεμέλιους λίθους των οποίων έγραψε το όνομά της και έβαλε την υπογραφή της, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

«Όταν κάποια παιδιά δεν λαμβάνουν την ίδια εκπαίδευση με εκείνα που ζουν σε καλύτερες συνθήκες, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για μια χώρα με ειρήνη, με ισότητα, γιατί η εκπαίδευση είναι αυτό που μας κάνει όλους ίσους», δήλωσε η Σακίρα ζητώντας από την κυβέρνηση να αυξήσει τις δαπάνες για την παιδεία και τονίζοντας ότι δεν πρέπει μόνο διασημότητες να στηρίζουν την εκπαίδευση.

Η τραγουδίστρια, 41 ετών, ίδρυσε τη φιλανθρωπική οργάνωση Pies Descalzos το 1997, όταν ήταν μόλις 18 ετών. Το ίδρυμα παίρνει το όνομά του από τον τίτλο του τρίτου άλμπουμ της Σακίρα, που ήταν η πρώτη της διεθνής επιτυχία, και μεταφράζεται «γυμνά πόδια».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια