Την οπλοκατοχή ενισχύει ο νέος ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας

Κόσμος
Την οπλοκατοχή ενισχύει ο νέος ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζάϊχ Μπολσονάρου επιθυμεί οι νέοι να έχουν όπλα από τα 21 τους χρόνια

Σοκάρουν οι δηλώσεις του νέου προέδρου της Βραζιλίας ο οποίος είναι ακροδεξιός και δεν έχει κρύψει ποτέ τα ομοφοβικά του αισθήματα.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την «καθαρή» νίκη που πέτυχε στις εκλογές, ο Ζαϊχ Μπολσονάρου δήλωσε αποφασισμένος να… απελευθερώσει την οπλοκατοχή στη Βραζιλία, μια ριζοσπαστική λύση κατά της βίας.

Με σχεδόν 64.000 δολοφονίες πέρυσι –το 70% των οποίων από πυροβόλα όπλα–, η Βραζιλία έχει γίνει μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο∙ η βία μαζί με τη διαφθορά είναι μία από τις πιο μεγάλες ανησυχίες των 57 εκατομμυρίων ψηφοφόρων που επέλεξαν να ψηφίσουν τον Μπολσονάρου σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

«Η πρόσβαση στην οπλοκατοχή πρέπει να διευκολυνθεί (…) Είναι μια αναγκαιότητα λόγω της βίας που πλήττει τη Βραζιλία. Βρισκόμαστε σε πόλεμο», είπε ο πρώην λοχαγός του στρατού, ο οποίος πρόσθεσε πως η οπλοκατοχή πρέπει να επεκταθεί πέρα από την κατοικία.

«Θα αλλάξουμε τον νόμο. Πρέπει να μειωθεί η ελάχιστη ηλικία (για την οπλοκατοχή) από τα 25 στα 21 έτη. Δεν μπορούμε να θέτουμε φραγμούς που εμποδίζουν τους ανθρώπους από το να έχουν ένα όπλο στο σπίτι τους για να υπερασπιστούν την οικογένειά τους», διευκρίνισε.

«Αν ένας οδηγός φορτηγού είναι οπλισμένος και αντιδρά όταν κάποιος προσπαθεί να κλέψει το φορτίο του, δείχνει ένα παράδειγμα στους ληστές. Ο κλέφτης σκοτώνεται, σε μια κατάσταση νόμιμης άμυνας. Ο οδηγός ανταποδίδει και δεν τιμωρείται. Έτσι θα μειωθεί η βία στη Βραζιλία, αυτό είναι σίγουρο», κατέληξε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News