Τρόμος στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί μέσα σε συναγωγή

Κόσμος
Τρόμος στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί μέσα σε συναγωγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια

Άνοιξε πυρ στη συναγωγή «Το Δέντρο της Ζωής» ένας άντρας στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια κινητοποιώντας τις αστυνομικές αρχές και σκότωσε τουλάχιστον 8 ανθρώπους 

Σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών μέσων, ο ένοπλος μπήκε μέσα στη συναγωγή στην οδό Γουίλκινς λίγο πριν τις 7 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), κάτι που επιβεβαίωσαν και οι τοπικές αρχές στο Twitter:

«Συναγερμός: Υπάρχει ένας ενεργός σκοπευτής στην περιοχή Γουίλκινς. Αποφύγετε την περιοχή» έγραψε το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας του Πίτσμπουργκ.

Από την άλλη, ένας αξιωματικός που βρέθηκε στο σημείο, είπε σε συναδέλφους του πως «υπάρχουν τέσσερα άτομα στο αίθριο», ενώ ένας άλλος είπε «έχω έναν ζωντανό».

Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ σήμερα με αποτέλεσμα να προκαλέσει θύματα μέσα σε μια συναγωγή στο Πίτσμπουργκ στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ βρίσκεται υπό κράτηση, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία.

«Ο ύποπτος που φέρεται να άνοιξε πυρ βρίσκεται υπό κράτηση. Έχουμε πολλά θύματα στο εσωτερικό της συναγωγής, μεταξύ αυτών τρεις αστυνομικοί που δέχθηκαν πυρά» είπε στα ΜΜΕ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο KDKA μετέδωσε ότιπρόκειται για έναν λευκό άντρα.

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο περιστατικό, μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ και το CNN. Συνολικά, οι τραυματίες υπολογίζονται στους 12.

Στη συναγωγή βρισκόταν σε εξέλιξη θρησκευτική λειτουργία, που ξεκίνησε στις 9:45 το πρωί.

«Μια τέτοια ημέρα, οι πόρτες παραμένουν ανοικτές, τελείται θρησκευτική λειτουργία, οποιοσδήποτε μπορεί να μπει και να βγει» εξήγησε στο KDKA ο Μάικλ Άισενμπεργκ, ο πρώην πρόεδρος της συναγωγής, επισημαίνοντας ότι η αστυνομία ενισχύει την παρουσία της στη συναγωγή για λόγους ασφαλείας μονάχα στις μεγάλες εορτές.

Την ίδια ώρα, ο Τζεφ Φινκελστάιν, ο διευθύνων σύμβουλος της εβραϊκής ομοσπονδίας του Πίτσμπουργκ, είπε σε δημοσιογράφους ότι στη λειτουργία το πρωί του Σαββάτου παρίστανται συνήθως περίπου 50-60 άνθρωποι στη συναγωγή Δένδρο της Ζωής. Η περιοχή Σκουίρελ Χιλ είναι μια συνοικία με κυρίως εβραϊκό πληθυσμό στο Πίτσμπουργκ, σύμφωνα με τον ίδιο.

ALERT: There is an active shooter in the area of WILKINS and Shady. Avoid the area. More info will be released when it is available.

https://twitter.com/CLovingoodWTAE/status/1056189620193509377
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News