Χατιτζέ Τσενγκίζ: Η αρραβωνιαστικιά του Κασόγκι... σνόμπαρε τον Τράμπ

Κόσμος
Χατιτζέ Τσενγκίζ: Η αρραβωνιαστικιά του Κασόγκι... σνόμπαρε τον Τράμπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πρώτη φορά, μίλησε για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου

Για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του συντρόφου της Τζαμάλ Κασόγκι, η αρραβωνιαστικιά του «σπάει» τη σιωπή της και ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η Χατιτζέ Τσενγκίζ μίλησε σε τουρκικό κανάλι και είπε ότι απέρριψε πρόσκληση του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος της ζήτησε να επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο. Η ίδια κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο ότι δεν επιθυμεί τη διερεύνηση της δολοφονίας επί της ουσίας.

Όπως δήλωσε η Τσενγκίζ, ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος ανησυχούσε για την επίσκεψή του στο προξενείο και όπως φαίνεται, είχε τελικά λόγους για να φοβάται: «Νόμιζε ότι η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα κι όταν τον κρατούσαν ή τον ανέκριναν το θέμα θα λυνόταν αμέσως».

Δεν έλειψαν όμως και οι συγκινησιακές στιγμές, καθώς η αρραβωνιαστικιά του δημοσιογράφου λύγιζε και με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε την αγωνία της όσο περίμενε τον Κασόγκι έξω από το προξενείο.  

Όπως είπε, δεν θα τον άφηνε ποτέ να πάει εκεί αν είχε περάσει από το μυαλό της ότι «οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας θα εξύφαιναν σχέδιο» δολοφονίας του.

«Απαιτώ όλοι όσοι ενεπλάκησαν σ’ αυτή την ωμότητα, από το υψηλότερο μέχρι το χαμηλότερο επίπεδο, να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν. Το ζήτημα έχει και πολιτική και νομική και ανθρώπινη διάσταση», τόνισε, σύμφωνα με το iefimerida.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News