Κόσμος

ΗΠΑ: Έξι παιδιά πέθαναν από αδενοϊό

Οι αδενοϊοί μπορούν να προκαλέσουν από ήπια έως σοβαρή νόσο

Έξι μικρά παιδιά άφησαν την τελευταία τους πνοή στο Κέντρο Ουάνακι του Νιου Τζέρσει αφού είχαν προσβληθεί από αδενοϊό, δηλαδή έναν ιό που προκαλεί ήπια ασθένεια με συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα.

Αυτό το είδος του ιού «προτιμάει» κυρίως μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Πολιτείας, νόσησαν επίσης 12 παιδιά από αδενοϊό.

Ωστόσο, τα παιδιά αυτά που προσβλήθηκαν σε αυτήν την περίπτωση είχαν αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, διευκρίνισε σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας του Νιού Τζέρσεϊ.

Το Κέντρο Ουάνακι έλαβε «οδηγία να μην δεχθεί νέους ασθενείς έως ότου λήξει το ξέσπασμα της νόσου και αυτό συμμορφώθηκε πλήρως», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι αδενοϊοί μπορούν να προκαλέσουν από ήπια ως σοβαρή νόσο, αν και η περίπτωση να νοσήσει κάποιος σοβαρά είναι λίγοτερο συνηθισμένη. Οι άνθρωποι με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα ή αναπνευστικά ή καρδιακά νοσήματα κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν σοβαρά όταν προσβληθούν από αδενοϊό.

Το ξέσπασμα αυτό στο Ουάνακι, το οποίο προκλήθηκε από τον αδενοϊό 7, «προσέβαλε πολύ ευαίσθητα ιατρικώς παιδιά με σοβαρά αδύναμα ανοσοποιητικά συστήματα», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, στην οποία επισημαίνεται επίσης ότι το Κέντρο «ενημέρωσε σύντομα όλες τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες μόλις εντοπίστηκε ο ιός» στις 9 Οκτωβρίου.

(φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια