Κόσμος

Η Ιταλία δεν τους δέχτηκε & οδηγήθηκαν στη Μάλτα 44 μετανάστες

Το βράδυ της Δευτέρας εντοπίστηκαν και διασώθηκαν οι 44 άνθρωποι

Περισσότεροι από 40 μετανάστες διασώθηκαν στη θάλασσα και από κει και πέρα ξεκίνησε ένας «μαραθώνιος» για το ποια χώρα θα τους υποδεχτεί.

Η Ιταλία αρνήθηκε και έτσι, μετά από δύο ημέρες αβεβαιότητας για τους 44 ανθρώπους, αποφασίστηκε ότι θα μείνουν στη Μάλτα, όπως ανακοίνωσαν οι μαλτέζικες ένοπλες δυνάμεις.  

Το πλοίο Just Fitz III, υπό σημαία νήσων Μάρσαλ, περισυνέλεξε το βράδυ της Δευτέρας 44 μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε πλεούμενο που κινδύνευε να βυθιστεί, στην προσπάθειά του να διαπλεύσει τη Μεσόγειο μετά τον απόπλου του από τις ακτές της βόρειας Αφρικής.

Το εμπορικό, που κατευθυνόταν στην Τυνησία, άλλαξε πορεία για να βοηθήσει τους μετανάστες και κινήθηκε προς τη Λαμπεντούζα, στον χώρο έρευνας και διάσωσης που διαχειρίζεται η Μάλτα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Μετά την άρνηση της Ιταλίας» να προσφέρει καταφύγιο στο πλοίο στο πλησιέστερο ασφαλές λιμάνι και «εφοδιαστική υποστήριξη» στο εμπορικό πλοίο, αλλά και «εξαιτίας της επιδείνωσης των μετεωρολογικών συνθηκών στην περιοχή», η Μάλτα αποφάσισε να υποδεχθεί εκείνη τους μετανάστες, εξήγησε το επιτελείο.

Περιπολικό παρέλαβε τους μετανάστες για να τους μεταφέρει στη Μάλτα, όπου αναμενόταν να καταπλεύσει το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, ο πάπας Φραγκίσκος συνέκρινε όσους επαναπροωθούν μετανάστες στη Λιβύη με τους ναζί και τους φασίστες.

 

Σχόλια