Μακελειό με νεκρούς σε κολέγιο της Κριμαίας - Mαθητής o δράστης

Κόσμος
Μακελειό με νεκρούς σε κολέγιο της Κριμαίας - Mαθητής o δράστης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

H έκρηξη που σημειώθηκε σε Πολυτεχνικό Κολλέγιο στην πόλη Κερτς στην Κριμαία προκλήθηκε από άγνωστο εκρηκτικό μηχανισμό, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA που επικαλείται την Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή.

Από την έκρηξη σκοτώθηκαν 18 άτομα και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα πηγές.

Aυτόπτες μάρτυρες αρχικά έκαναν λόγο για εισβολή ενόπλων που φορούσαν μάσκες και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, ενώ άλλοι πυροδοτούσαν εκρηκτικά.

Αργότερα η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε  ότι η πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε σε κολέγιο της Κριμαίας, στην πόλη Κερτς ήταν μια "μαζική δολοφονία" που δεν σχετίζεται με τρομοκρατία και κατονόμασε τον βασικό ύποπτο, τον 18χρονο σπουδαστή Βλαντισλάβ Ροσλίακοφ.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, ο Ροσλιάκοφ άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως στο κολέγιο και στη συνέχει έβαλε τέλος στη ζωή του.

Στις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας διακρίνεται ο νεαρός να μπαίνει στη σχολή κρατώντας ένα τουφέκι.

Ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ είπε στην κρατική τηλεόραση πως ο ύποπτος για την έκρηξη είναι ένας 22χρονος μαθητής του κολεγίου, ο οποίος αυτοκτόνησε.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξερράγη ένα κάνιστρο αερίου», ανέφερε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενη πηγή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Υπάλληλος στο νοσοκομείο της Κερτς δήλωσε πως 18 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο με τραύματα από την έκρηξη.

«Υπάρχουν ήδη αρκετοί άνθρωποι στα επείγοντα και στην αίθουσα του χειρουργείου», δήλωσε ο υπάλληλος αυτός σύμφωνα πάντα με το TASS.

Εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας έκανε λόγο για «περίπου 70 τραυματίες», προσθέτοντας ότι εξετάζονται όλες οι πιθανές υποθέσεις για την έκρηξη αυτή.

Φωτογραφίες από τη σκηνή της έκρηξης που αναρτήθηκαν στον τοπικό Kerch FM δείχνουν τα τζάμια των παραθύρων του ισογείου ενός διώροφου κτιρίου να έχουν σπάσει και συντρίμμια έξω από αυτό.

Ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα βρέθηκαν στο σημείο.

https://twitter.com/360tv/status/1052494839667978240

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News