Θρίλερ με τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι

Κόσμος
Θρίλερ με τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επί οκτώ ώρες ερευνούσαν άνδρες της τουρκικής αστυνομίας και παρουσία εισαγγελέα τους χώρους του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, σε αναζήτηση στοιχείων που θα ρίξουν φως στην υπόθεση της εξαφάνισης του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Βέβαια, όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται απλά για εξαφάνιση, αλλά για μια υπόθεση δολοφονίας, και μάλιστα με στοιχεία κατασκοπευτικού θρίλερ, αλλά και με πληροφορίες για βέβαιη εξαφάνιση του πτώματος με τρόπο που δεν αφήνει ίχνη.

Η έρευνα στο προξενείο ξεκίνησε προκειμένου να εξακριβωθούν οι ισχυρισμοί περί πιθανής δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, που με πύρινα άρθρα στην “Washington Post” στηλίτευε το καθεστώς στη χώρα του υπό τον πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σάλμαν.

Σε μια ένδειξη της σοβαρότητας της κατάστασης, ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να στείλει στο Ριάντ τον υπουργό του των Εξωτερικών Μάικ Πομπέο για να συναντηθεί με τον Σαουδάραβα μονάρχη Σαλμάν και τον πρίγκιπα διάδοχο, τον νεαρό, παντοδύναμο και εξαιρετικά φιλόδοξο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Εντωμεταξύ, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε προχθές με τον βασιλιά Σαλμάν, ο Τραμπ βγήκε με νέο σενάριο για την εξαφάνιση του Κασόγκι, που πυροδότησε νέες αντιδράσεις εντός των ΗΠΑ.

Δεν απέκλεισε να είναι «έργο ανεξέλεγκτων δολοφόνων», δηλαδή μιας ομάδας κρούσης Σαουδαράβων που ήρθε από το Ριάντ στην Τουρκία και έδρασε εντός του χώρου του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας χωρίς να τελεί υπό τον έλεγχο και ανεξαρτήτως των βουλήσεων του καθεστώτος του Ριάντ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News