default-image

Μ.Τσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις γύρω από την Κύπρο

Κόσμος
Μ.Τσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις γύρω από την Κύπρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Θέλουμε να προστατέψουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκύπριων" διεμήνυσε ο Τσαβούσογλου.

Για «δίκαιη μοιρασιά» των φυσικών πόρων έκανε λόγο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου που τόνισε ότι :«Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις γύρω από την Κύπρο».

Μιλώντας σε συμπόσιο στο πανεπιστήμιο της Αγκυρας, με τίτλο «Νόμος και πολιτική στην ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε: «Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει μονομερείς ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο. Θέλουμε να προστατέψουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκύπριων με πραγματικά βήματα.Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις γύρω από το νησί. Δεν προσπαθούμε να καβγαδίσουμε με κανέναν. Στόχος μας είναι η δίκαιη μοιρασιά των φυσικών πόρων. Ομως, όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα της Τουρκίας και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Β. Κύπρου” στην ανατολική Μεσόγειο».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι η Αγκυρα έχει κάνει προσπάθειες για την εξεύρεση λύσεων, για πολλά χρόνια. «Δεν έχει κανένα νόημα να καθίσει η Τουρκία στο τραπέζι για να ξεκινήσουν εκ νέου οι συζητήσεις. Χρειάζονται αποτελέσματα», συμπλήρωσε σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News