Κόσμος

Σκότωσαν με πέτρα μητέρα οχτώ παιδιών στην Παλαιστίνη

Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο μαζί με τον άντρα της

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Παλαιστίνη, καθώς ένας νέος θάνατος έρχεται να αφήσει το στίγμα του στην κατάσταση που βρίσκεται γενικότερα η περιοχή.

Αυτή τη φορά, μία Παλαιστίνια μητέρα 8 παιδιών έχασε τη ζωή της το βράδυ της Παρασκευής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη όταν Εβραίοι έποικοι πετροβόλησαν το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν.

Ένας εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας επιβεβαίωσε με ανακοίνωση που εξέδωσε ότι το αυτοκίνητο έγινε στόχος, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιοι ήταν οι δράστες που εκτόξευαν τις πέτρες. Πρόσθεσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa, που επικαλείται πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών υγείας και ασφάλειας, η Αΐσα Μοχάμεντ Ράμπι, 48 ετών, μητέρα οκτώ παιδιών, από το χωριό Μπιντία δέχτηκε μια πέτρα στο κεφάλι ενώ βρισκόταν σε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ο σύζυγός της, στα νότια της πόλης Νάμπλους.

Η Ράμπι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Νάμπλους όπου λίγο αργότερα υπέκυψε. Ο σύζυγός της, Αϊκούμπε αλ Ράμπι, 52 ετών, φέρει ελαφρά τραύματα. Φέρεται να δήλωσε ότι δεν μπορούσε να δει καθαρά ποιοί εκτόξευαν τις πέτρες, οι οποίες όμως προέρχοναν από την πλευρά του δρόμου όπου βρίσκεται ο ισραηλινός οικισμός. «Τους άκουγα να μιλούν εβραϊκά αλλά δεν τους έβλεπα», είπε.

(φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια