Κόσμος

Bloomberg: Ενδιαφέρον από 4 εταιρίες για τον αγωγό φυσικού αερίου Κύπρου – Αιγύπτου

4 μεγάλες επενδυτικές εταιρίες ενδιαφέρονται για τη χρηματοδότηση του αγωγού

Τις προτάσεις τους «έριξαν» στο τραπέζι, όχι μία και δύο, αλλά 4 μεγάλες επενδυτικές εταιρίες, αναφορικά με τη χρηματοδότηση αγωγού φυσικού αερίου από την Κύπρο στην Αίγυπτο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι εν λόγω τράπεζες και επενδυτικοί οίκοι ζήτησαν από την κυπριακή κυβέρνηση περισσότερες πληροφορίες για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο τεμάχιο «Αφροδίτη» της κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε ο Σ. Παπαγεωργίου, εμπορικός ακόλουθος στην κυπριακή πρεσβεία στο Ισραήλ χωρίς ωστόσο να παραθέσει λεπτομέρειες και χωρίς να αποκαλύψει τα ονόματα των εταιρειών.

«Το ενδιαφέρον από τους πιθανούς επενδυτές αποτελεί μία ένδειξη ακόμη ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Κύπριος αξιωματούχος σε συνέντευξή του στο Tel Aviv.

 «Υπάρχει θετικό κλίμα στις δύο ομάδες. Οι συζητήσεις δεν είναι επιθετικές και οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν καλές προθέσεις. Η Κύπρος εμπλέκεται και σε ένα άλλο φιλόδοξο σχέδιο για μεταφορά του φυσικού αερίου προς τη νότια Ευρώπη. Και σε αυτό το σχέδιο σημειώνεται πρόοδος με αργό αλλά σταθερό ρυθμό», συμπλήρωσε ο Κύπριος αξιωματούχος.

Αξιωματούχοι από τις τέσσερις εμπλεκόμενες χώρες στο σχέδιο του αγωγού EastMed - η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Ιταλία και η Κύπρος - συναντήθηκαν στην Ιερουσαλήμ τον περασμένο μήνα για να συνεχίσουν τις εργασίες τους σε μία ξεχωριστή διακυβερνητική συμφωνία ενώ σχεδιάζουν μια νέα συνάντηση είτε στην Αθήνα είτε στη Ρώμη, πρόσθεσε.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Σχόλια