default-image

Νεκρός φύλακας ζωολογικού κήπου από λευκό τίγρη στην Ιαπωνία

Κόσμος
Νεκρός φύλακας ζωολογικού κήπου από λευκό τίγρη στην Ιαπωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας λευκός τίγρης επιτέθηκε και σκότωσε έναν φύλακα μέσα στον περίβολό του σε ζωολογικό κήπο στη νότια Ιαπωνία, όμως το αιλουροειδές δεν πρόκειται να θανατωθεί, καθώς το ζήτησε η οικογένεια του θύματος, ανακοινώθηκε σήμερα από την αστυνομία και τον ζωολογικό κήπο.

Ο Ακίρα Φουρούσο, 40 ετών, «βρέθηκε καταγής μέσα στο κλουβί, τραυματισμένος», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν ήταν να διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Η επίθεση σημειώθηκε χθες Δευτέρα το βράδυ στον ζωολογικό κήπο της Χιρακάουα, στην Καγκοσίμα (νότια Ιαπωνία), όπου βρίσκονται τέσσερις λευκές τίγρεις, ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση.

Οι διασώστες έφθασαν γρήγορα επιτόπου και νάρκωσαν από απόσταση το ζώο, έναν αρσενικό τίγρη ηλικίας πέντε ετών με το όνομα Ρίκου, διευκρίνισε ο ζωολογικός κήπος.

«Δεν έχουμε την πρόθεση να θανατώσουμε τον Ρίκου και σκοπεύουμε να τον κρατήσουμε επειδή μας το ζήτησε η οικογένεια του θύματος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τακούρο Ναγκασάκο, ένας από τους υπευθύνους του ζωολογικού κήπου.

Ο ζωολογικός κήπος παρέμεινε σήμερα ανοικτός, όμως ο τομέας των τίγρεων είχε απομονωθεί επειδή «η αστυνομία συνέχιζε τις έρευνες», διευκρίνισε ο Ναγκασάκο.

Ο Ρίκου, με μήκος περίπου 1,8 μέτρο και βάρος 170 κιλά, έχει γεννηθεί σ' αυτόν τον ζωολογικό κήπο, όπως και άλλες δύο λευκές τίγρεις.

Οι επιθέσεις τίγρεων είναι εξαιρετικά σπάνιες στην Ιαπωνία. Η τελευταία χρονολογείται από το 2008, όταν ένας τίγρης της Σιβηρίας είχε σκοτώσει έναν εργαζόμενο του ζωολογικού κήπου που προσπαθούσε να ενθαρρύνει το ζώο να ζευγαρώσει.

Το 1997, ένα ζευγάρι Ιαπώνων είχε δεχθεί επίθεση και είχε σκοτωθεί από τίγρεις σ' ένα πάρκο για σαφάρι στην κεντρική Ιαπωνία.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News