Φρίκη προκαλεί η άγρια δολοφονία δημοσιογράφου - Ερευνούσε υπόθεση διαφθοράς

Κόσμος
Φρίκη προκαλεί η άγρια δολοφονία δημοσιογράφου - Ερευνούσε υπόθεση διαφθοράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις για τη δολοφονίας της δημοσιογράφου στη Βουλγαρία

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η δολοφονία της Βικτόριας Μαρίνοβα -δημοσιογράφου βουλγαρικού τοπικού τηλεοπτικού δικτύου- η οποία βρέθηκε νεκρή στην πόλη Ρούσε της βόρειας Βουλγαρίας και ερευνούσε υπόθεση διαφθοράς.

Η 30χρονη δημοσιογράφος είχε χτυπηθεί στο κεφάλι και είχε στραγγαλισθεί, αφού προηγουμένως βιάστηκε, σύμφωνα με το βουλγαρικό υπουργείο Εσωτερικών.

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα κάλεσαν τις βουλγαρικές αρχές «να ρίξουν φως σε αυτήν την αποτρόπαιη ενέργεια», ζητώντας να τεθούν υπό προστασία οι συνάδελφοι της Βικτόρια Μαρίνοβα. Το ίδιο αίτημα διατυπώθηκε από την ερευνητική ιστοσελίδα Bivol.bg, του Ντίμιταρ Στογιάνοφ, του δημοσιογράφου που παρουσιάσθηκε στην εκπομπή της.

Σύμφωνα με την οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, οι βούλγαροι ερευνητές δημοσιογράφοι είναι εκτεθειμένοι «σε πολλές μορφές πίεσης και εκφοβισμού» και αντιμετωπίζουν «ολιγάρχες που ασκούν μονοπώλιο στην ενημέρωση και με αρχές που θεωρούνται ύποπτες για διαφθορά και σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα».

«Είμαστε σε σοκ. Ποτέ δεν έχουμε λάβει απειλή υπό οποιαδήποτε μορφή», δήλωσε στο AFP δημοσιογράφος του TVN Ruse, συνεργάτης του θύματος, που δεν θέλησε να κατονομασθεί. Πρόσθεσε ότι οι συνάδελφοί του και ο ίδιος φοβούνται πλέον για την ασφάλειά τους.

Η μοιραία έρευνα

Η δημοσιογράφος πραγματοποιούσε έρευνα για υπόθεση διαφθοράς στη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Η τελευταία εκπομπή της αφορούσε έρευνα δημοσιογραφικής ομάδας για εταιρείες που συμμετέχουν σε κατασκευαστικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, το 30%-40% των ευρωπαϊκών κονδυλίων διασπαθίστηκαν ή δαπανήθηκαν σε μίζες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News