Κλείνει οριστικά η γνωστή παραλία Maya Bay στην Ταϊλάνδη

Κόσμος
Κλείνει οριστικά η γνωστή παραλία Maya Bay στην Ταϊλάνδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκεί γυρίστηκε η θρυλική ταινία του Ντι Κάπροι

Για να προστατευθεί από τους τουρίστες και να γλιτώσει την καταστροφή, η παραλία Maya Bay στο νησί Ko Phi Phi Leh στον κόλπο της Ταϊλάνδης θα κλείσει επ’ αόριστον. Απέκτησε παγκόσμια φήμη και χιλιάδες… τουρίστες μετά την ταινία «Η Παραλία» με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Η παραλία Maya Bay έγινε μια από τις πιο διάσημες στον κόσμο. Αποφασίστηκε να «κλείσει» μέχρι νεοτέρας προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά που προκλήθηκε από τους χιλιάδες τουρίστες που την επισκέπτονται καθημερινά.

Η ταινία «Η Παραλία» με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο γυρίστηκε εκεί το 2000. Έκτοτε έγινε από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς υποδεχόμενη καθημερινά τουλάχιστον 5.000 τουρίστες, αριθμός διπλάσιος από όσους μπορεί να φιλοξενήσει, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Εξαιτίας της μεγάλης και συνεχούς ροής των τουριστών περίπου το 80% των κοραλλιών γύρω από τον κόλπο Maya έχει καταστραφεί και σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση τους.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης αποφάσισαν να κλείσουν το χώρο από τις αρχές Ιουνίου έως τον Σεπτέμβριο προκειμένου να αποκατασταθεί ο κοραλλιογενής ύφαλος ωστόσο, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο χρόνος αυτός δεν αρκεί, έτσι θα μείνει κλειστός επ’ αόριστον. Θεωρούν ότι είναι πολύ δύσκολο να αποκατασταθούν οι καταστροφές καθώς, όπως λένε, η παραλία καταστράφηκε ολοσχερώς μαζί και τα φυτά που την καλύπτουν.

Η Ταϊλάνδη δεν είναι η μόνη χώρα στην περιοχή που αντιμετωπίζει ορδές τουριστών. Ο πρόεδρος της Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε περιέγραψε την πιο διάσημη παραλία της χώρας Μπορακάι «βόθρο» κλείνοντάς την τον Απρίλιο για έξι μήνες, ενώ η Ινδονησία κήρυξε πέρυσι σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας των σκουπιδιών» ένα τμήμα του νησιού Μπαλί.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News