Κόσμος

Στις 20 πιο ακριβές πόλεις του κόσμου η Μόσχα

Η Μόσχα βρέθηκε στην 19η θέση των πόλεων του κόσμου που έχουν το μεγαλύτερο κόστος ενοικίου, κατοικίας και γραφείων, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας Savills,που δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων.

Σύμφωνα με τον δείκτη κόστους κατοικία και χώρου εργασίας Savills Live/Work Index, η Μόσχα βρίσκεται στη 19 θέση, που σημαίνει ότι για μια εταιρεία το κόστος εγκατάστασης ενός στελέχους της στη ρωσική πρωτεύουσα ανέρχεται στα 44.000 δολάρια ετησίως. Το κόστος αυτό αυξήθηκε μέσα σ ένα χρόνο κατά 1,9%.

Στις τρεις πρώτες θέσεις, όσον αφορά στο κόστος εγκατάστασης βρίσκονται το Χονγκ Κονγκ , η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο όπου το κόστος εγκατάστασης είναι 112.400, 108.000 και 96.000 δολάρια αντίστοιχα.

Οι ειδικοί της εταιρείας Savills για να διαμορφώσουν την κατάταξη των πόλεων με βάση το κόστος εγκατάστασης, επέλεξαν μια ομάδα υψηλά αμειβόμενων διευθυντικών στελεχών εταιρειών αποτελούμενη από επτά άτομα και μια παρόμοια ομάδα σε κάθε πόλη που ερεύνησαν από άποψη κόστους εγκατάστασης. Για να προσδιορίσου τον δείκτη κόστους εγκατάστασης (μίσθωση κατοικίας και γραφείων) αναλύθηκαν τα μεγέθη των εξόδων δύο ομάδων, η μία εκ των οποίων διαμένει σε ελιτίστικη περιοχή και η άλλη σε λιγότερο ελιτίστικη περιοχή.


ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια