Τα «Φιλαράκια» γίνονται 24 ετών!

Κόσμος
Τα «Φιλαράκια» γίνονται 24 ετών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σειρά ολοκληρώθηκε το 2004 - Ποια γεγονότα έγιναν σαν σήμερα;

Πριν από ακριβώς 24 χρόνια, στις 22 Σεπτεμβρίου του 1994, μεταδίδεται το πρώτο επεισόδιο της πασίγνωστης αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς «Τα φιλαράκια».

Το πρώτο επεισόδιο μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό NBC, ενώ το τελευταίο επεισόδιο της επιτυχημένης κωμικής σειράς βγήκε στον αέρα στις 6 Μαΐου του 2004. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από μια παρέα νεαρών φίλων που ζουν στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Κάθε επεισόδιο διαρκούσε 22 λεπτά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα «Φιλαράκια» συνεχίζουν να προβάλλονται ακόμη σε περισσότερες από 100 χώρες.

Συνολικά, προβλήθηκαν 236 επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς. Θυμίζουμε τους ηθοποιούς που πρωταγωνιστούσαν: Τζένιφερ Άνιστον (Ρέιτσελ), Κόρτνεϊ Κοξ (Μόνικα), Λίζα Κούντροου (Φοίβη), Ματ ΛεΜπλανκ (Τζόι), Μάθιου Πέρι (Τσάντλερ) και Ντέιβιντ Σουίμερ (Ρος).

Σαν σήμερα όμως, πολλά γεγονότα σημάδεψαν την εγχώρια και παγκόσμια ιστορία

Τα 61ά γενέθλια του μεγάλου Νικ Κέιβ

Το ημερολόγιο έδειχνε 22 Σεπτεμβρίου του 1957, όταν γεννιέται στη Βικτόρια της Αυστραλίας ο Νίκολας Έντουαρντ Κέιβ, γνωστός στον περισσότερο κόσμο ως Νικ Κέιβ. Ο διάσημος μουσικός, στιχουργός, συγγραφέας και σεναριογράφος θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μουσικούς συνθέτες στην υφήλιο. Από το 1978 έως το 1983 συμμετείχε στο συγκρότημα “The Birthday Party”, το οποίο είχε γκόθικ, τζαζ, μπλουζ και πανκ επιρροές. Το 1983 ο Κέιβ ιδρύει το δικό του συγκρότημα με το όνομα “Nick Cave and the Bad Seeds”, μέσω του οποίου έγινε ευρύτερα γνωστός σε Αυστραλία, Αμερική, αλλά και Ευρώπη.

Πριν από 12 χρόνια, το 2006, ο Νικ Κέιβ δημιούργησε τους “Grinderman”, ένα γκαράζ ροκ συγκρότημα. Ο Κέιβ είναι δύσκολο να ενταχθεί σε ένα συγκεκριμένο μουσικό είδος, καθώς ο ήχος του έχει - μεταξύ άλλων - στοιχεία ποστ πανκ, γκόθικ, πειραματικού και γκαράζ ροκ. Σημειώνεται ότι ο Αυστραλός καλλιτέχνης παίζει πιάνο, κιθάρα, φυσαρμόνικα, κρουστά, αλλά και σαξόφωνο. Οι στίχοι του σχετίζονται κυρίως με θέματα όπως η θρησκεία, ο θάνατος, η αγάπη και η βία.

Η σύγκρουση των... «τσάρων» της Οικονομίας

Εξάλλου, σαν σήμερα, στις 22 Σεπτεμβρίου του 2004, σημειώνεται σφοδρή αντιπαράθεση μέσα στην ελληνική Βουλή, ανάμεσα στον - τότε - υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη και τους προκατόχους του Γιάννο Παπαντωνίου και Νίκο Χριστοδουλάκη.

Ο κ. Αλογοσκούφης παρουσίασε στο Κοινοβούλιο στοιχεία που προέκυψαν από τη δημοσιονομική απογραφή και τα οποία εμφάνιζαν σημαντικές διαφορές μεταξύ των δεικτών του δημόσιου χρέους και αυτών του δημόσιου ελλείμματος. Οι δύο πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισαν αδιαφανή και αναξιόπιστη την απογραφή, ενώ υποστήριξαν ότι «διεξήχθη εν κρύπτω και παραβύστω στους θαλάμους της κυβέρνησης»...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News