Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: «Το σεξ είναι δώρο Θεού»

Στο μεγαλείο της σεξουαλικότητας αναφέρθηκε ο 81χρονος Ποντίφικας

Τον Πάπα Φραγκίσκο επισκέφτηκαν πριν από λίγες μέρες στο Βατικανό νεαροί Γάλλοι και ο Ποντίφικας εξέπληξε με όσα δήλωσε για τη σεξουαλικότητα.

Συγκεκριμένα, ο Πάπας Φραγκίσκος υποστήριξη ότι «Η σεξουαλικότητα, το σεξ, είναι δώρο Θεού, όχι ταμπού» και πρόσθεσε πως «υπάρχουν δύο στόχοι: να αγαπάς και να δημιουργείς τη ζωή, αυτό είναι πάθος, είναι μία παθιασμένη αγάπη... Η αγάπη μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, όταν έχει πάθος, σου δίνει ζωή για πάντα».

Την ίδια ώρα, ο 81χρονος επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επέκρινε τη «βιομηχανία του σεξ».

«Το πιο όμορφο σημείο της δημιουργίας»

«Η σεξουαλικότητα είναι το πιο όμορφο σημείο της δημιουργίας, με την έννοια ότι ο άντρας και η γυναίκα δημιουργήθηκαν κατ’ εικόνα και ομοίωση του Θεού. Αυτό είναι το μεγαλείο της σεξουαλικότητας», τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος, σύμφωνα με το protothema.gr.

Τόνισε εν τω μεταξύ ότι «ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι είναι μερικές φορές αδύναμοι και η σεξουαλικότητά τους είναι μακριά από το όμορφο δρόμο της αγάπης... Αυτό δεν είναι η σεξουαλικότητα της αγάπης. Είναι η σεξουαλικότητα που έχει πάρει διαζύγιο από την αγάπη και χρησιμοποιείται για την ευχαρίστηση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια