«Χάθηκε» ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος με 14μελές πλήρωμα

Κόσμος
«Χάθηκε» ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος με 14μελές πλήρωμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σενάρια περί κατάρριψης του αεροσκάφους

Ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος Ιλιούσιν Il-20 με 14μελές πλήρωμα χάθηκε πάνω από τη Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται η βάση Χμάιμιμ στη Συρία. 

«Τη 17η Σεπτεμβρίου, περί τις 23:00 ώρα Μόσχας, η επικοινωνία με το πλήρωμα ενός ρωσικού αεροσκάφους Il-20 χάθηκε πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς το αεροσκάφος επέστρεφε στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ, σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από τις ακτές της Συρίας», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την ώρα που μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον στόχων στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας, σημείωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η τύχη του αεροσκάφους και του 14μελούς πληρώματός του παραμένει άγνωστη.

Σενάρια περί κατάρριψης

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστεύει ότι ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος που σύμφωνα με ρωσικά κρατικά ΜΜΕ «εξαφανίστηκε» τη Δευτέρα πάνω από τη Μεσόγειο καταρρίφθηκε κατά λάθος από πυρά συστοιχίας της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος.

 «Δεν σχολιάζουμε αναφορές ή δημοσιεύματα στο εξωτερικό», περιορίστηκε να πει μια εκπρόσωπος των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik αφού διαβουλεύθηκε με ανωτέρους της.

(φωτογραφία αρχείου)

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News