Νεκροί και παγιδευμένοι από τον κυκλώνα Φλόρενς που «χτύπησε» τις ΗΠΑ

Κόσμος
Νεκροί και παγιδευμένοι από τον κυκλώνα Φλόρενς που «χτύπησε» τις ΗΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O κυκλώνας Φλόρενς «χτύπησε» τις ΗΠΑ και έχει αφήνει πίσω του ήδη 5 νεκρούς καθώς θυελλώδεις άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν την ανατολική ακτή. Το μάτι του κυκλώνα έφθασε χθες στην ξηρά κοντά στη Ράιτσβιλ Μπιτς (Βόρεια Καρολίνα) με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα μέχρι 150 χλμ/ώρα, σύμφωνα με το εθνικό κέντρο για τους κυκλώνες (NHC), ενώ η Νότια Καρολίνα επλήγη επίσης λίγο αργότερα.

Δεκάδες κάτοικοι παραμένουν παγιδευμένοι από τις πλημμύρες που συνεχίζονται σήμερα.

«Περιμένουμε ότι θα βρέχει για μέρες», δήλωσε ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ. «Η προτεραιότητά μας είναι τώρα να μην διατρέξουν οι άνθρωποι άμεσο κίνδυνο .«Η καταιγίδα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και, αν δεν σας έχει φθάσει, θα το κάνει», προειδοποίησε ο Κούπερ.

Δύο άνθρωποι σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ έχασαν τη ζωή τους στην κομητεία Λινόιρ. Ένας 78χρονος σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία προσπαθώντας να συνδέσει μια γεννήτρια. Ένας άλλος άνδρας σκοτώθηκε όταν παρασύρθηκε από τους σφοδρούς ανέμους ενώ είχε πάει να ελέγξει αν είναι καλά τα κυνηγετικά σκυλιά του.

Στο Νιου Μπερν της Βόρειας Καρολίνας, τα νερά πλημμύρισαν αυτή την πόλη των 30.000 κατοίκων που βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Νιούζ και Τρεντ. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι εκεί χρειάσθηκαν τη βοήθεια σωστικών συνεργείων για να απομακρυνθούν από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Σχεδόν 800.000 άνθρωποι δεν είχαν ρεύμα χθες το βράδυ στη Βόρεια Καρολίνα, που έχει περίπου 10 εκατομμύρια κατοίκους.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε σε πολλές τοποθεσίες της ακτής του Ατλαντικού για να αποφευχθούν λεηλασίες. Η καταιγίδα αναμένεται να προχωρήσει στην ενδοχώρα πριν στραφεί αύριο Κυριακή προς βορρά, σύμφωνα με το NHC, με σημαντική απώλεια της έντασής της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News