Κόσμος

Τζιχαντιστές σκότωσαν 21 άντρες των δυνάμεων του καθεστώτος στη Συρία

Οκτώ τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε αυτή τη μάχη

21 άντρες των δυνάμεων του καθεστώτος στη νότια Συρία σκοτώθηκαν από μέλη της οργάνωσης Ισλαμικός Κράτος.

Την ίδια ώρα, οι τζιχαντιστές είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με την έφοδο μιας συμμαχίας μεταξύ Άραβων και Κούρδων εναντίον του τελευταίου τους οχυρού στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, οι 21 άνδρες των δυνάμεων που δηλώνουν πίστη στο καθεστώς σκοτώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, σε μια ενέδρα στην Τλουλ αλ Σάφα, την τελευταία περιοχή που ελέγχει το ΙΚ στην επαρχία Σουέιντα, περίπου 100 χλμ. νοτιοανατολικά της Δαμασκού.

Οκτώ τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε αυτή τη μάχη, σύμφωνα με την ίδια πηγή που επικαλείται το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA έκανε λόγο για «σφοδρές μάχες εναντίον των τρομοκρατών του Ντάες» (σ.σ. ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά). Διεξήχθησαν αεροπορικές επιδρομές και εξαπολύθηκαν βολές του πυροβολικού εναντίον θέσεων του ΙΚ στο ανατολικό τμήμα της ερήμου στη Σουέιντα, διευκρίνισε.

Υπενθυμίζεται πως τζιχαντιστές είχαν επίσης απαγάγει περίπου 30 πολίτες, ανάμεσά τους παιδιά ηλικίας από 7 ως 15 ετών, σε αυτή την περιοχή όπου ζουν κυρίως Δρούζοι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και κατοίκους της περιοχής. Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης από το ΙΚ για τις απαγωγές.

Δύο όμηροι είναι νεκροί, κατά τις ίδιες πηγές.

(φωτογραφία αρχείου)

 

Σχόλια