Κόσμος

Επαφές στη Νορβηγία για τον Νίκο Κοτζιά

Στο Όσλο θα βρίσκεται αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Νορβηγία. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα ΥΠΕΞ στην σκανδιναβική χώρα από το 2011, η οποία λαμβάνει χώρα κατόπιν πρόσκλησης της Νορβηγίδας υπουργού Εξωτερικών Ίνε Μαρί Έρικσεν που απηύθυνε στον κ. Κοτζιά κατά την πρόσφατη υπουργική συνάντηση των κρατών/μελών του ΝΑΤΟ.

Κατά τη συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών οι συζητήσεις θα εστιασθούν στις διμερείς σχέσεις και την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Επίσης, θα συζητηθούν θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως το μέλλον της Ευρώπης, οι σχέσεις ΕΕ-Νορβηγίας, η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και η αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.

Αύριο επίσης ο Νίκος Κοτζιάς θα απευθύνει ομιλία στο Νορβηγικό Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (NUPI), έγκριτο κρατικό ερευνητικό οργανισμό και διεθνώς εγνωσμένου κύρους δεξαμενή σκέψης. Η ομιλία θα αφορά στις πτυχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια