Μέρκελ σε Σκόπια: Εγκρίνετε τη συμφωνία των Πρεσπών για να μπείτε σε ΝΑΤΟ & ΕΕ

Κόσμος
Μέρκελ σε Σκόπια: Εγκρίνετε τη συμφωνία των Πρεσπών για να μπείτε σε ΝΑΤΟ & ΕΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγο πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα, η Γερμανίδα καγκελάριος επισκέφτηκε τα Σκόπια

Τη στήριξή της για τη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ για την επίλυση του μακεδονικού ζητήματος εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, σε συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Η καγκελάριος τόνισε ότι η έγκριση της συμφωνίας στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στην ΠΓΔΜ στις 30 Σεπτεμβρίου, αποτελεί προϋπόθεση για την προώθηση της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής προοπτικής της χώρας.

Ακόμη, επεσήμανε ότι το δημοψήφισμα στα Σκόπια είναι μία μοναδική ευκαιρία προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και κάλεσε τους πολίτες της χώρας να συμμετάσχουν σ’ αυτό επιλέγοντας το  ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας στης οποία ζουν.

Στον αντίποδα, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η επίσκεψη της Μέρκελ στη χώρα συμπίπτει με την εθνική επέτειο της χώρας του (Ημέρα της Ανεξαρτησίας) και υπογράμμισε ότι οι πολίτες της χώρας του θα «ανταποδώσουν» την επίσκεψη αυτή με ένα επιτυχές δημοψήφισμα, στις 30 Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News