Επίθεση με μαχαίρι στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ

Κόσμος
Επίθεση με μαχαίρι στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αστυνομία εξετάσει «όλα τα σενάρια»

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση με μαχαίρι στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ και ο φερόμενος ως δράστης τραυματίστηκε από σφαίρα, ανακοίνωσε η ολλανδική αστυνομία.

«Η αστυνομία πυροβόλησε έναν ύποπτο έπειτα από ένα συμβάν με μαχαίρι στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

Η αστυνομία διευκρίνισε λίγο αργότερα πως ο σταθμός έκλεισε, δεν εκκενώθηκε. Μόνο δύο αποβάθρες δεν είναι διαθέσιμες για τους επιβάτες. Η πλήρης εκκένωση του σταθμού «δεν εξετάστηκε», ανέφερε.

Οι δύο τραυματίες καθώς και ο φερόμενος ως δράστης διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, πρόσθεσε η αστυνομία του Άμστερνταμ.

Η κυκλοφορία των τραμ με αφετηρία τον σταθμό διακόπηκε. Πιο συγκεκριμένες πληροφορίες δεν είναι διαθέσιμες προς το παρόν, ανέφερε η αστυνομία.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η επίθεση με το μαχαίρι δεν είναι προσώρας γνωστές και η αστυνομία αρνήθηκε να χαρακτηρίσει το συμβάν, λέγοντας ότι εξετάζει «όλα τα σενάρια».

Η αστυνομία διευκρίνισε στον λογαριασμό της στο Twitter πως τα κίνητρα του δράστη δεν είναι γνωστά προς το παρόν.

«Ερευνούμε ιδίως τα κίνητρά του, αλλά εξετάζουμε όλα τα σενάρια», εξήγησε.

https://twitter.com/rosiejp1/status/1035478346694619136

Περίπου 250.000 άνθρωποι διέρχονται κάθε μέρα από αυτόν τον πολυσύχναστο σταθμό της ολλανδικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του ταξιδιωτικού οδηγού Amsterdam.info.

Ο σταθμός βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Πολλές επιθέσεις με μαχαίρι έχουν πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη τους τελευταίους μήνες.

Η τελευταία μέχρι σήμερα είχε αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να σκοτωθούν και άλλος ένας να τραυματιστεί σοβαρά στις 23 Αυγούστου στην Τραπ, στα περίχωρα του Παρισιού. Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή, όμως οι γαλλικές αρχές εκτιμούν πως ο τρομοκρατικός χαρακτήρας της επίθεσης δεν επιβεβαιώνεται σε αυτό το στάδιο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News