Αυστραλία μετανάστες αναζητούνται σε δάσος γεμάτο κροκόδειλους & φίδια

Κόσμος
Αυστραλία μετανάστες αναζητούνται σε δάσος γεμάτο κροκόδειλους & φίδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε δάσος της Αυστραλίας αναζητούνται μετανάστες από την Κυριακή - Το δάσος Daintree Rainforest, ένα από τα παλαιότερα στον κόσμο, φιλοξενεί μεγάλο πληθυσμό κροκόδειλων και φιδιών.

Οι αρχές στην Αυστραλία έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό ενός αγνώστου ακόμα αριθμού παράτυπων μεταναστών, το σκάφος των οποίων προσάραξε σε μία περιοχή γεμάτη κροκόδειλους, στη βορειοανατολική περιοχή της χώρας.

Η Δύναμη Προστασίας των Συνόρων δεν διευκρίνισε τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων αυτών, ούτε εάν πρόκειται για μετανάστες ή παράνομους αλιείς.

Οι κάτοικοι στην περιοχή δήλωσαν ότι είδαν ανθρώπους να πηγαίνουν προς το δάσος αφού η βάρκα τους προσάραξε χθες Κυριακή κοντά στον ποταμό Daintree, στο βόρειο Κουίνσλαντ. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι πρόκειται για Βιετναμέζους όμως ο υπεύθυνος των επιχειρήσεων έρευνας είπε ότι το σκάφος ήταν από την Ινδονησία.

Ο αρχηγός της αστυνομίας στην πολιτεία του Κουίνσλαντ Μάρκ Ράιαν δήλωσε στην κρατική τηλεόραση της Αυστραλίας ότι μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 15 άτομα. Επίσης σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, περίπου άλλα 20 άτομα ενδέχεται να κρύβονται στο τροπικό δάσος.

Το δάσος Daintree Rainforest, ένα από τα παλαιότερα στον κόσμο, φιλοξενεί μεγάλο πληθυσμό κροκόδειλων και φιδιών. Όπως εκτιμούν οι αρχές, εάν το συγκεκριμένο σκάφος μετέφερε παράτυπους μετανάστες θα πρόκειται για το πρώτο παρόμοιο σκάφος τα τελευταία τέσσερα χρόνια που κατάφερε να πλησιάσει τις ακτές της Αυστραλίας.

Η Αυστραλία εφαρμόζει μια ιδιαίτερα αυστηρή πολιτική κατά των σκαφών που μεταφέρουν μετανάστες τους οποίους απωθεί συστηματικά. Όσοι καταφέρνουν να φθάσουν στη χώρα, είτε στέλνονται πίσω στις χώρες τους είτε μεταφέρονται σε απομονωμένα κέντρα φιλοξενίας σε νησιά του Ειρηνικού. Οι συνθήκες κράτησής τους εκεί έχουν επικριθεί σφοδρά από οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακόμη και αν η αίτησή τους για άσυλο είναι βάσιμη, δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτοί στο έδαφος της Αυστραλίας. Οι αρχές της χώρας τους παρέχουν μόνον τη δυνατότητα να εγκατασταθούν σε άλλη χώρα ή να επαναπροωθηθούν στη δική τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News