Μάζεψαν 400.000 $ με έρανο για άστεγο και τώρα δεν του τα δίνουν

Κόσμος
Μάζεψαν 400.000 $ με έρανο για άστεγο και τώρα δεν του τα δίνουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή έχει προκαλέσει η απόφαση του ζευγαριού να μη δώσουν στον άστεγο τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από έρανο.

Παγκόσμια κατακραυγή έχει προκαλέσει η υπόθεση της άρνησης ενός ζευγαριού από τις ΗΠΑ να δώσει τα χρήματα που μαζεύτηκαν μέσω εράνου, με σκοπό να βοηθήσουν οικονομικά έναν άστεγο βετεράνο.

Η αρχή της πολύκροτης ιστορίας, που έχει προκαλέσει αίσθηση σε ολόκληρες τις ΗΠΑ εντοπίζεται τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η Κέιτ Μακλούρ έμεινε από καύσιμα με το αυτοκίνητό της, κοντά σε μία γέφυρα στην  πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ, ενώ δεν είχε μαζί της χρήματα για να ανεφοδιάσει το όχημά της.

Τότε, σαν από μηχανής θεός, εμφανίστηκε ο 55χρονος Τζόνι Μπόμπιτ, ένας βετεράνος του πρώτου πολέμου στο Ιράκ το 1991, ο οποίος ζούσε κάτω από την εν λόγω γέφυρα. Ο Μπόμπιτ προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει την Μακλούρ, δίνοντάς της τα τελευταία 20 δολάρια που είχε στην κατοχή του.

Η συνέχεια, όμως, επιφύλασσε εκπλήξεις κι ανατροπές, κάνοντας την υπόθεση, νούμερο ένα θέμα συζήτησης στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Μακλούρ μαζί με τον σύντροφό της Μαρκ Ντ' Αμίκο αποφάσισαν να ανταποδώσουν στον Μπόμπι την γενναιοδωρία του, ανοίγοντας έναν λογαριασμό οικονομικής ενίσχυσης μέσω της πλατφόρμας GoFundMe, καλώντας ταυτόχρονα τους χρήστες των social media να επιβραβεύσουν τον άστεγο άντρα, συγκεντρώνοντας τα χρήματα με σκοπό να του αγοράσουν σπίτι, αυτοκίνητο αλλά και να του παρέχουν υγειονομική περίθαλψη και πρόγραμμα συνταξιοδότησης.

Η ανταπόκριση των χρηστών του διαδικτύου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφεραν να μαζέψουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 400.000 δολαρίων, όμως τότε ήταν που ξεκίνησαν και τα προβλήματα.

Το ζευγάρι αφού είχε διαθέσει στον Μπόμπι μία έκταση σε ιδιόκτητο χώρο για να μείνει σε σκηνή, ξαφνικά αποφάσισε να του κάνει «έξωση», κατηγορώντας τον 55χρονο βετεράνο ότι είχε πουλήσει την σκηνή και δεν ήταν πρόθυμος να «εκπολιτιστεί», ενώ λίγο καιρό αργότερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και χρήστες των social media διαπίστωσαν ότι ο Μπόμπιτ είχε επιστρέψει κάτω από την γέφυρα που διέμενε για χρόνια, ενώ είχε ξεκινήσει εκ νέου την χρήση ναρκωτικών.

Αμέσως, άρχισε κι η έρευνα για το που είχαν ξοδευτεί τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί μέσω του εράνου, για να διαπιστωθεί με έκπληξη ότι το ζευγάρι των «φιλάνθρωπων» είχε ξοδέψει περίπου 200.000 δολάρια, χωρίς να δίνει πειστικές απαντήσεις σχετικά με τον προορισμό των χρημάτων.

Μάλιστα, αποκαλύφθηκε ότι η Μακλούρ είχε αγοράσει μία ολοκαίνουργια BMW, ενώ το σπίτι τους είχε εξοπλιστεί με τελευταίας τεχνολογίας οικιακό εξοπλισμό, έξοδα τα οποία δεν δικαιολογούνταν από τις αμοιβές των δύο από τις εργασίες τους.

Πλέον, η πλατφόρμα του GoFundMe έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση, με τη συνδρομή δικηγόρων, ενώ το ζευγάρι εμφανίζεται αμετάπειστο ώστε να δώσει στον Μπόμπιτ το ποσό που συγκεντρώθηκε για εκείνον, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αν είναι να του δώσουμε τα χρήματα, προτιμούμε να τα κάψουμε μπροστά του».

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News