Στους 30 οι νεκροί από κατάρρευση γέφυρας στη Γένοβα

Κόσμος
Στους 30 οι νεκροί από κατάρρευση γέφυρας στη Γένοβα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με πηγές από την ιταλική πυροσβεστική, ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα ανήλθε σε 35, μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, έκανε λόγο για περίπου 35 νεκρούς, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο τραγικός απολογισμός θα αυξηθεί, καθώς υπάρχουν πολλοί σοβαρά τραυματίες. Ο δήμαρχος της Γένοβας μίλησε για τουλάχιστον 25 νεκρούς, ανάμεσά τους ένα παιδί.

«Δεν είναι αποδεκτό το γεγονός ότι μια τόσο σημαντική γέφυρα ... δεν κατασκευάσθηκε με τρόπο που να αποτρέπει μια κατάρρευση τέτοιου είδους», δήλωσε ο Ρίξι στο SkyNews24, μιλώντας από τη Γένοβα. «Κατέρρευε το κεντρικό τμήμα της γέφυρας».

Δείτε το συνταρακτικό βίντεο που κόβει την ανάσα:

Δεκατρείς άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, από τους οποίους οι τέσσερις ξεθάφτηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια. Όλοι όμως οι τοπικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για περισσότερους νεκρούς. Τουλάχιστον δέκα αγνοούνται, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ. Τη στιγμή της κατάρρευσης της οδογέφυρας σε αυτή υπήρχαν 30-35 αυτοκίνητα και τρία φορτηγά.

Στο μεταξύ, ενώ ξεκινούν οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας, η κατάρρευση μπορεί να οφείλεται σε κεραυνό που έπεσε στο σημείο, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η La Repubblica.

Περίπου 80 μέτρα της οδογέφυρας Μοράντι κατέρρευσαν από ύψος περίπου 50 μέτρων σ' έναν ποταμό, καθώς και σε σιδηροδρομικές γραμμές και κτίρια. Η κατάρρευση σημειώθηκε γύρω στις 11:30 (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας) στη διάρκεια καταρρακτώδους βροχόπτωσης.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών της Γένοβας είπε ότι υπάρχουν «δεκάδες νεκροί», σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos. Σε άλλα μέσα ενημέρωσης έκανε λόγο για «δεκάδες θύματα», χωρίς να διευκρινίσει αν εννοεί νεκρούς ή τραυματίες. Σύμφωνα με τοπικές αστυνομικές πηγές, 20 αυτοκίνητα έπεσαν από τη γέφυρα στο κενό.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News