Κόσμος

Δείτε που και πως ψηφίζετε για την κατάργηση της θερινής ώρας

Με μία πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση καλεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) τους πολίτες να αποφασίσουν οι ίδιοι για το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με την κατάργηση ή μη της θερινής ώρας.

Η δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιείται διαδικτυακά, βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Ιούλιο και πρόκειται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη 16 Αυγούστου.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, δηλαδή η απόφαση για το εάν πρόκειται να καταργηθεί ή να διατηρηθεί η θερινή ώρα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναμένεται - εκτός απροόπτου - να ανακοινωθούν σε, περίπου, δύο εβδομάδες, δηλαδή μετά τις 20 Αυγούστου.

Η δημοσκόπηση

Η δημοσκόπηση πραγματοποιείται μέσω ενός ερωτηματολογίου, το οποίο έχει αναρτηθεί σε όλες τις γλώσσες των χωρών που περιλαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση (συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής γλώσσας).

Κάποιες από τις ερωτήσεις στις οποίες καλούνται να απαντήσουν οι πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι οι εξής:

  • Σε περίπτωση που αποφασιζόταν η κατάργηση της αλλαγής ώρας, ποια επιλογή θα προτιμούσατε; Να καταργηθεί η αλλαγή ώρας και να ισχύει μονίμως η θερινή ώρα, ή μονίμως η χειμερινή ώρα;
  • Ποια είναι η συνολική εμπειρία σας όσον αφορά την αλλαγή από τη χειμερινή στη θερινή ώρα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και από τη θερινή στη χειμερινή ώρα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου;
  • Αν προτιμάτε να διατηρηθεί / να καταργηθεί η αλλαγή ώρας, πόσο σημαντικό θα ήταν αυτό για εσάς;

Όπως αναφέρεται στην επίσημη περιγραφή του ερωτηματολογίου: «Έπειτα από σειρά αιτημάτων που απηύθυναν πολίτες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ, η Επιτροπή αποφάσισε να εξετάσει τη λειτουργία των ισχυουσών ρυθμίσεων της ΕΕ για τη θερινή ώρα και να εκτιμήσει κατά πόσον θα πρέπει να αλλάξουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Επιτροπή θα ήθελε να συγκεντρώσει τις απόψεις των ευρωπαίων πολιτών, των ενδιαφερόμενων φορέων και των κρατών μελών σχετικά με τις ισχύουσες ρυθμίσεις της ΕΕ για τη θερινή ώρα, καθώς και την ενδεχόμενη τροποποίηση των ρυθμίσεων αυτών.»

Για να πάρετε μέρος στη δημοσκόπηση, μπείτε ΕΔΩ.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια