Συνεχίζει να κατακαίει την Καλιφόρνια η πυρκαγιά: Νεκρή ηλικιωμένη μαζί με τα δύο της δισέγγονα

Κόσμος
Συνεχίζει να κατακαίει την Καλιφόρνια η πυρκαγιά: Νεκρή ηλικιωμένη μαζί με τα δύο της δισέγγονα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανθρώπινα λείψανα που πιστεύεται ότι ανήκουν σε μια ηλικιωμένη γυναίκα και τα δύο της δισέγγονα εντοπίστηκαν σε ένα σπίτι που καταστράφηκε από την τεράστια δασική πυρκαγιά που εξακολουθεί να μαίνεται στη βόρεια Καλιφόρνια, ανακοίνωσαν χθες Σάββατο αξιωματούχοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε πέντε.

Την πληροφορία για τον εντοπισμό τους επιβεβαίωσε ο σερίφης της κομητείας Σάστα, την ώρα που περίπου 3.500 πυροσβέστες μάχονται για έκτη ημέρα για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά Καρ, η οποία ενισχύεται από τους σφοδρούς ανέμους, τις υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τη χαμηλή υγρασία και τη χλωρίδα της περιοχής.

Η εφημερίδα Sacramento Bee ανέφερε ότι η οικογένειά της αναγνώρισε τη νεκρή ως την 70χρονη Μέλοντι Μπλέντσοου και τα δισέγγονά της ως τον 4χρονο Τζέιμς Ρόμπετς και την 5χρονη Έμιλι Ρόμπερτς.

Η μητέρα των παιδιών, η Σέρι Μπλέντσοου, δήλωσε στην εφημερίδα: «Τα παιδιά μου είναι νεκρά, αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω».

Σύμφωνα με την Sacramento Bee, ο προπάππους τους Εντ Μπλέντσοου προσπάθησε να επιστρέψει στο σπίτι την Πέμπτη όταν έμαθε ότι η φωτιά πλησιάζει. Μάλιστα είπε στην εφημερίδα ότι μίλησε σε ένα από τα παιδιά στο τηλέφωνο την ώρα που προσπαθούσε μάταια να επιστρέψει εγκαίρως για να τους σώσει.

Από τη Δευτέρα που εκδηλώθηκε κοντά στην πόλη Ρέντινγκ, 260 χιλιόμετρα βόρεια του Σακραμέντο, η φωτιά Καρ έχει κατακάψει 340.000 στρέμματα.

Αυτή η πυρκαγιά είναι μία από τις περίπου 10 μεγάλες δασικές πυρκαγιές που μαίνονταν στην Καλιφόρνια χθες και μεταξύ των σχεδόν 90 που έχουν ξεσπάσει στις ΗΠΑ από το Όρεγκον ως το Τέξας.

Ένας ιδιώτης χειριστής εκσκαφέα και ένας πυροσβέστης στο Ρέντινγκ έχουν επίσης χάσει τη ζωή τους, ενώ το χωριό Κέσουικ με 450 κατοίκους έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Περίπου 500 κτίρια έχουν καταστραφεί και 38.000 άνθρωποι παραμένουν μακριά από τις εστίες τους, σύμφωνα με την υπηρεσία Δασών και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας.

Χθες το απόγευμα η αστυνομία του Ρέντινγκ ανακοίνωσε ότι αναζητεί 17 ανθρώπους που έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι.

(Φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News