Συγκλονισμένη όλη η Ευρώπη από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική

Κόσμος
Συγκλονισμένη όλη η Ευρώπη από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό εκφράζουν με μηνύματα τους οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Κανείς δεν έχει μείνει ασυγκίνητος από τις τραγικές εικόνες με τις φονικές πυρκαγιές που κατέκαψαν την Αττική.

Πρώτη είδηση στα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο έχει γίνει πλέον η Ελλάδα και συνεχώς καταφθάνουν μηνύματα για παροχή βοήθειας.

Βοήθεια από την Ολλανδία

Σοκαρισμένοι από τις πληροφορίες για τις τρομακτικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, που προκάλεσαν πολλά θύματα. Είμαστε συγκλονισμένοι από τις εικόνες των γενναίων πυροσβεστών που εργάζονται αδιάκοπα. Εξέφρασα τα βαθιά μου συλλυπητήρια στον @tsipras και πρόσφερα την βοήθειά μας», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

Συλλυπητήρια από το υπουργείο Εξωτερικών της Σλοβακίας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σλοβακίας εκφράζει βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων των πυρκαγιών. Ευχόμαστε αυτές οι φωτιές να τεθούν υπό έλεγχον το συντομότερον (Twitter)

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα της πρωθυπουργού της Σερβίας

Η πρωθυπουργός της Σερβίας Ανα Μπερνάμπιτς έστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς τον έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική και στην ευρύτερη περιοχή (Twitter)

Βαρθολομαίος: Τεράστια ανθρώπινη και οικολογική καταστροφή

«Ευχόμαστε να βοηθήσει ο Θεός ώστε να σταματήσει αυτή η τεράστια ανθρώπινη και οικολογική καταστροφή, που αναμφίβολα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες, και να ενδυναμώσει τους συγγενείς των θυμάτων, τους τραυματίες και όλους τους πληγέντες», ανέφερε, μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική και τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.

Η δήλωση του οικουμενικού πατριάρχη έχει ως ακολούθως:

«Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή τις δραματικές εξελίξεις στην περιοχή της Αττικής εξαιτίας των μεγάλων πυρκαγιών που καταστρέφουν ανθρώπινες ζωές, τις περιουσίες των κατοίκων και κατακαίουν τον ζωτικό δασικό της πλούτο. Οι προσευχές μας, αυτές τις δύσκολες ώρες, εντείνονται και ενώνονται με εκείνες του μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, των μητροπολιτών των πληγεισών περιοχών και όλων όσοι συμπάσχουν. Ευχόμαστε να βοηθήσει ο Θεός ώστε να σταματήσει αυτή η τεράστια ανθρώπινη και οικολογική καταστροφή, που αναμφίβολα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες, και να ενδυναμώσει τους συγγενείς των θυμάτων, τους τραυματίες και όλους τους πληγέντες. Παράλληλα, μετέχουμε στην αγωνία των επίσης δοκιμαζομένων από τις πυρκαγιές κατοίκων της Κρήτης και άλλων περιοχών της Ελλάδος, εκφράζοντας τη βαθιά συμπάθεια και συμπαράσταση της Μητρός Εκκλησίας».

Μάνφρεντ Βέμπερ: «Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι περισσότερο σημαντική από ποτέ »

«Λυπημένος από τις εικόνες που έρχονται από την Ελλάδα. Την βαθύτερη συμπάθειά μου για τα θύματα των πυρκαγιών και τις οικογένειες και τους φίλους. Μαζί με τις δασικές πυρκαγιές στην Σουηδία δείχνουν ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι περισσότερο σημαντική από ποτέ απέναντι σε καταστροφές σαν κι αυτές», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ.

Γιούνκερ προς Τσίπρα: Είμαστε δίπλα στον ελληνικό λαό

«Με βαριά καρδιά ενημερώθηκα ότι πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις καταστροφικές φωτιές στην Αθήνα. Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, είμαστε δίπλα στον ελληνικό λαό και τις αρχές, επαινώ τις ακάματες και θαρραλέες προσπάθειες των ομάδων διάσωσης», αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να προσφερθεί βοήθεια σήμερα, αύριο και για όσο χρειαστεί. Έχω ζητήσει από τον Επίτροπο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη να είναι σε άμεση επαφή με τις ελληνικές Αρχές Πολιτικής Προστασίας. Με έχει ενημερώσει ότι η βοήθεια, περιλαμβανομένων αεροσκαφών και ομάδων πυρόσβεσης, έχει κινητοποιηθεί. Ο Επίτροπος μεταβαίνει σήμερα στην Αθήνα. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τα κράτη-μέλη για τη συνεχή τους αλληλεγγύη σε αυτό το θέμα», καταλήγει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Αντόνιο Ταγιάνι: «Η αλληλεγγύη της ΕΕ ενεργοποιείται για τον ελληνικό λαό»

«Η αλληλεγγύη της ΕΕ ενεργοποιείται για τον ελληνικό λαό. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας στέλνει άμεση βοήθεια στην Ελλάδα με Canadair και πυροσβέστες για να σβήσουν οι φωτιές κοντά στην Αθήνα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέκεται στο πλευρό σας», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

Ντόναλντ Τουσκ: «Η Ευρώπη θα μείνει στο πλευρό των ελλήνων φίλων μας»

«Πολύ λυπημένος από τις τραγικές δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα. Η Ευρώπη θα μείνει στο πλευρό των ελλήνων φίλων μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Βοήθεια έρχεται από πολλές χώρες της ΕΕ», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Συμπαράσταση από την γερμανική αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση

«Οι σκέψεις μας στους φίλους μας στην Ελλάδα και σε όλους εκείνους τους γενναίους πυροσβέστες που εργάζονται ακάματα για να σώσουν ζωές», είναι το μήνυμα στο Twitter της γερμανικής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ενωση (Germany in the EU).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News