«Γάζωσαν» ελληνική συνοικία του Τορόντο - Βίντεο σοκ από την επίθεση

Κόσμος
«Γάζωσαν» ελληνική συνοικία του Τορόντο - Βίντεο σοκ από την επίθεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλος άνοιξε πυρ σκορπώντας τον τρόμο και το θάνατο στο Τορόντο.

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στην ελληνική συνοικία του Τορόντο στον Καναδά.

Toν τρόμο σκόρπισε ο ένοπλος το βράδυ της Κυριακής καθώς σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ακούστηκαν ως και 25 πυροβολισμοί.

Μια νεκρή και τραυματίες

Ο ένοπλος πυροβόλησε 14 ανθρώπους στην ελληνική συνοικία του Τορόντο, όχι μακριά από το κέντρο της οικονομικής πρωτεύουσας του Καναδά, περί τις 22:00 την Κυριακή (τοπική ώρα· περί τις 05:00 σήμερα ώρα Ελλάδας), με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια νέα γυναίκα και άλλοι 13 άνθρωποι να τραυματιστούν, ανάμεσά τους ένα μικρό κορίτσι που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ νεκρός είναι επίσης ο δράστης, γνωστοποίησε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, ο Μαρκ Σόντερς.

Ο Σόντερς τόνισε ότι «εξετάζουμε όλα τα πιθανά κίνητρα (...) δεν κλείνουμε καμιά πόρτα», στην έρευνα που διενεργείται.

Δείτεο το βίντεο σοκ από την επίθεση:

https://twitter.com/TorontoPolice/status/1021248615103152128
Η κατάσταση στο Τορόντο όσον αφορά τα βίαια επεισόδια με τη χρήση πυροβόλων όπλων έχει επιδεινωθεί πολύ φέτος. Οι θάνατοι σε τέτοια επεισόδια αυξήθηκαν στους 26 μέχρι στιγμής το 2018, δηλαδή κατά 53% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017, όταν είχαν σημειωθεί 17. Τα περιστατικά βίας στα οποία σημειώθηκε χρήση όπλων αυξήθηκαν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στα 212 φέτος, κατά 13% από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, όταν είχαν καταγραφεί 188.

Για τον δήμαρχο του Τορόντο, τον Τζον Τόρι, η πόλη έχει σοβαρό πρόβλημα με τη βία και τη χρήση όπλων: τα πυροβόλα όπλα είναι πολύ εύκολα διαθέσιμα σε πάρα πολλούς, εξηγεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News