Σκάνδαλο στη Βρετανία - Παραιτήθηκε υφυπουργός

Κόσμος
Σκάνδαλο στη Βρετανία - Παραιτήθηκε υφυπουργός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υφυπουργός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Άντριου Γκρίφιθς υπέβαλε την παραίτησή του από την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, μετά τις αποκαλύψεις που έκανε η εφημερίδα Sunday Mirror για τα ερωτικά μηνύμα που έστελνε σε δύο νεαρές γυναίκες.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό, το υπουργείο επιβεβαίωσε ότι ο 48χρονος υφυπουργός παραιτήθηκε "για προσωπικούς λόγους".

Σύμφωνα με την κυριακάτικη εφημερίδα, ο Γκρίφιθς, που είναι παντρεμένος, έστειλε σχεδόν 2.000 μηνύματα μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων σε μια 28χρονη σερβιτόρα και σε μια φίλη της, με τις οποίες είχε έρθει σε επαφή μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης. Τους πρότεινε να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα για τις ερωτικές συνευρέσεις τους και καυχιόταν ότι τον φλερτάρουν πολλές λόγω της θέσης του. "Είμαι περιζήτητος. Η εξουσία είναι αφροδισιακή", έγραφε σε ένα από τα μηνύματα αυτά.

Ο πολιτικός πλήρωσε επίσης εκατοντάδες λίρες στις δύο νεαρές γυναίκες για να του στείλουν ερωτικές φωτογραφίες και βίντεο. Μάλιστα, σε ένα μήνυμα, υποστήριζε ότι "το δικαιούταν" μετά την πολύωρη εργασία του στο κοινοβούλιο.

"Ντρέπομαι βαθύτατα για τη συμπεριφορά μου που βύθισε σε ανείπωτη απελπισία τη σύζυγο και την οικογένειά μου, στην οποία χρωστώ τα πάντα" ανέφερε ο ίδιος σε ανακοίνωσή του, παραδεχόμενος ότι "έφερε σε αμηχανία" την πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

"Υπέβαλα την παραίτησή μου (...) την Παρασκευή. Δεν προσπαθώ να δικαιολογηθώ για τη συμπεριφορά μου. Θα ζητήσω τη βοήθεια ειδκού για να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο", πρόσθεσε.

Μία από τις νεαρές γυναίκες είπε στην εφημερίδα ότι αισθάνθηκε "βρόμικη" λόγω της φύσης των μηνυμάτων που της έστελνε ο πολιτικός. "Είχα την αίσθηση ότι με χρησιμοποιούσαν για την ικανοποίηση αυτού του πλούσιου άνδρα", είπε.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News