Κόσμος

Κρίση ισχυαλγίας και όχι αλκοόλ για τον Γιούνκερ; Σοκάρει το video που τρεκλίζει

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υπέστη κρίση ισχιαλγίας το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπός του, διαψεύδοντας τις φήμες ότι ο ηγέτης της Ε.Ε. βρισκόταν σε κατάσταση ευθυμίας, που πιθανώς να προοριζόταν από... αλκοόλ.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εικονίζει τον 63χρονο Λουξεμβούργιο να παραπατάει ενώ βρίσκεται μαζί με άλλους Ευρωπαίους αντιπροσώπους στη διάρκεια επίσημης δεξίωσης στις Βρυξέλλες, με την ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, προκάλεσε πολλές εικασίες ότι μπορεί να ήταν μεθυσμένος.


Ο Γιούνκερ «έχει παραδεχτεί δημοσίως ότι η ισχιαλγία τον ενοχλεί όταν περπατάει. Αυτό συνέβη δυστυχώς το βράδυ της Τετάρτης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.


«Ο πρόεδρος επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια τους πρωθυπουργούς (σ.σ. της Ολλανδίας) Μαρκ Ρούτε και (σ.σ. της Πορτογαλίας) Αντόνιο Κόστα, που τον βοήθησαν εκείνη την οδυνηρή στιγμή. Παίρνει φάρμακα και αισθάνεται καλύτερα», πρόσθεσε.
Στη ερώτηση αν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήταν μεθυσμένος, ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως φανερώνει ιδιαίτερα «κακό γούστο το γεγονός ότι ορισμένα μέσα ενημέρωσης βάζουν προσβλητικούς τίτλους επωφελούμενα από τον πόνο» του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε ερώτημα δημοσιογράφου για το αν ο Γιουνκερ ανακατεύει παυσίπονα με αλκοόλ, ο Μ. Σχοινάς απάντησε πως δε γνωρίζει κάτι τέτοιο.

Σχόλια