Κόσμος

Βίντεο ντοκουμέντο από τη διάσωση των παιδιών στην Ταϊλάνδη

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης των 12 μικρών ποδοσφαιριστών στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης, όπου είχαν εγκλωβιστεί για πάνω από 14 ημέρες ήρθε στη δημοσιότητα.

Το βίντεο αποτυπώνει ανατριχιαστικά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν οι διασώστες προκειμένου να προσεγγίσουν και τελικά να σώσουν τα παιδιά και τον προπονητή τους.

Τα πολύ στενά περάσματα, οι λασπώδεις εσοχές γεμάτα νερό, οι μυτεροί βράχοι εμφανίζονται μπροστά στα μάτια μας δίνοντας μια μικρή γεύση των όσων πέρασαν διασώστες και παιδιά.

Δείτε το συγκλονιστικό video:

Η τελική φάση της επιχείρησης ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώθηκε σε σχετικά σύντομο -για τις ιδιάζουσες συνθήκες – χρονικό διάστημα με τον απεγκλωβισμό των υπολοίπων τεσσάρων παιδιών και του προπονητή τους, σηματοδοτώντας το τέλος μιας Οδύσσειας, που έγινε πρωτοσέλιδο σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ.

Οι γιατροί που τα περιθάλπουν λένε ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι γενικώς καλή – μια αξιοθαύμαστη επίδοση για τα παιδιά που πέρασαν 18 μέρες στο σκοτάδι, τις πρώτες εννιά χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με τους δικούς τους και τροφή μέχρι που εντοπίστηκαν και μετά άλλες τόσες με την αγωνία να κορυφώνεται και τα ίδια να κάνουν εντατικά μαθήματα κατάδυσης.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό στα παιδιά χορηγήθηκαν χαλαρωτικά φάρμακα λίγο πριν ξεκινήσει η επιχείρηση διάσωσης ώστε να βιώσουν όσο γίνεται λιγότερο στρες και να αποφευχθεί κάποια κρίση πανικού.

Τα παιδιά θα παραμείνουν υπό ιατρική παρακολούθηση για περίπου μία εβδομάδα. Τα επόμενα 24ωρα θα υποβληθούν σε νέες εξετάσεις κι αν δεν υπάρχουν ενδείξεις λοίμωξη θα μπορούν να δουν συγγενείς τους υπό τον όρο ότι θα τηρείται μια απόσταση ασφαλείας περίπου δύο μέτρων. Κάποια από τα παιδιά έχουν ήδη δουν τους δικούς τους μέσα από τζάμι ασφαλείας. Κι εκείνο που προέχει τώρα είναι αναρρώσουν πλήρως και να επιστρέψουν σιγά σιγά στους φυσιολογικούς ρυθμούς της ζωής.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια